Policisté v domě na Kladensku skončili s vyšetřováním. Mohl tam vraždit střelec z univerzity

Policie večer kolem 21:00 ukončila propátrávání okolí domu v Hostouni na Kladensku, odkud je zřejmě pachatel tragické střelby v Praze na Filozofické fakultě. Z místa odjeli hasiči. Nebezpečí nehrozí, řekl na místě novinářům jeden z policistů. Prostor kolem domu policisté uzavřeli po 20:00. U domu zasahují od odpoledne a zásah zatím není ukončený. Zůstává tam asi šest policejních vozů. Jeden z policistů ČTK řekl, že neví, jak dlouho na místě ještě budou.

Uzavírka okolí domu trvala zhruba hodinu, začala příjezdem hasičů s velkým autem a dalších jednotek hasičů. Policisté obehnali prostor páskami a vykázali z místa novináře. Podle neoficiálních informací ČTK přijel na místo pyrotechnik. Mluvčí hasičů ČTK odkázal na informace policie. Středočeská policejní mluvčí uvedla, že informace k vyšetřování poskytuje Městské státní zastupitelství v Praze.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůza na univerzitě očima studentů. Policisté nás vyhnali ze školy a křičeli ruce nahoru

Dům stojí u průtahu obcí Hostouň. Odpoledne u něj bylo deset policejních vozů. Policie pracuje s verzí, že pachatelem tragické střelby v Praze se 14 oběťmi a 25 zraněnými je čtyřiadvacetiletý student fakulty z Hostouně. Policejní prezident Martin Vondrášek dnes na briefingu v Praze uvedl, že policie dnes po poledni obdržela informaci o tom, že 24letý muž z Hostouně odjel do Prahy s tím, že si chce vzít život.

O 25 minut později byl v obci nalezený mrtvý otec tohoto mladíka, studenta FF UK. Policie podle Vondráška pracuje s verzí, že střelec má na svědomí i muže a kojence z Klánovického lesa. Před šesti dny zatím neznámý pachatel zastřelil v lese dospělého a dítě, podle médií jsou oběťmi dvaatřicetiletý muž a jeho teprve dvouměsíční dcera.

Policejní prezident Martin Vondrášek ve čtvrtek na briefingu v Praze uvedl, že podle všeho celý příběh začal právě v Hostouni, kde policie obdržela informaci o mrtvém muži, který je zřejmě otcem střelce. Totožnost střelce však policie zatím nepotvrdila. Pracuje s verzí, že jde o člověka hledaného kvůli úmrtí na Kladensku.

Podle Richterové policisté předtím vyhlásili pátrání po muži narozeném v roce 1999 v souvislosti s násilnou smrtí muže narozeného v roce 1968. Další okolnosti případu mluvčí nekomentovala. „Pokračuje prověřování,“ uvedla.

Mluvčí středočeské záchranné služby Monika Nováková potvrdila, že kolem 13:00 zasahovali záchranáři v Hostouni u Kladna u zemřelého muže, na místo byl přivolán koroner.

Starosta obce Martin Krátký řekl, že rodinu znal, byla bezproblémová, další informace poskytovat nechce. V domě nežil jen otec se synem. Místostarosta obce Lukáš Morávek uvedl, že nic bližšího o zásahu neví. Žena z protějšího domu sdělila, že mladíka zná od vidění a všichni jsou ze situace v šoku.

Organizace In Iustitia spustila krizovou linku pro přeživší, svědky a blízké obětí střelby na Filozofické fakultě UK. S odborníky se můžete spojit na čísle +420 773 177 636.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na Filozofické fakultě v Praze se střílelo

Tagy: