Vyháněli ďábla a nazí se mlátili klacky. Sekta z Kutné Hory má po lesních rituálech další oběti

Kutnohorská sekta měla působit v lesích u Českého Šternberku.

Mrtví v případu sekty

Středočeští kriminalisté vyšetřují záhadná úmrtí dvou mužů. Oba měli být členy kutnohorské sekty, která prováděla lesní rituály u hradu Český Šternberk. Jeden z nich zemřel na zástavu srdce u plaveckého stadionu v Kutné Hoře, druhý měl údajně spáchat sebevraždu nedaleko Kostelce nad Černými lesy. Svědci popsali, jak se snažili vyhánět ďábla.

Mrtvý muž, který byl nalezen u plaveckého stadionu v Kutné Hoře, se měl stát obětí záhadného lesního rituálu. „Případem náhlého úmrtí muže ze srpna loňského roku se zabývají krajští kriminalisté pro možné podezření na ublížení na zdraví s následkem smrti,“ uvedla mluvčí Policie ČR Středočeského kraje Vlasta Suchánková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zastřelila se dívka z Rokycan kvůli psychickým problémům? Mám z toho husí kůži, říká místní

Lidé, kteří zemřelého muže dobře znali, si jeho smrt stále nedokážou vysvětlit. „Vím, že byl přístupnější alternativním věcem, ale že by byl v rukách nějakých léčitelů nebo šamanů, to fakt nevím,“ sdělil bývalý kolega mrtvého muže.

Nešlo ale o jediné podivné úmrtí. Policisté pro CNN Prima NEWS potvrdili, že v souvislosti se sektou vyšetřují ještě jednu podezřelou smrt. Tentokrát mělo jít o sebevraždu. „Případem úmrtí 56letého muže, který byl nalezen v noci z 15. na 16. srpna mezi obcemi Truba a Kozojedy, se zabývají kriminalisté z Kolínska,“ uvedla Suchánková a dodala, že policisté mají indicie, z nichž vyplývá, že se oba mrtví znali.

Na povrch navíc začínají vyplouvat jen těžko pochopitelné detaily. „Proslýchalo se, že jezdili do lesů do Českého Šternberka, tam se mlátili klacky a vyháněli ze sebe ďábla,“ uvedla obyvatelka Kutné Hory. „Zaslechl jsem, že tady v lese na nějaké cestě byli dva muži, byli celí nazí a na otázku, proč se tam takto pohybují, odpověděli, že mají bojovku, jak přežít v přírodě jenom z toho, co nám příroda dá, a že se nemáme lekat,“ popsal obyvatel Českého Šternberka.

Záhadná sekta je spojována s místní zubařkou a její dobrou přítelkyní. Obě teď před soudem čelí obvinění z vraždy. Soud v Praze se snaží s obžalovanými ženami složitou kauzu kutnohorské sekty rozplétat. Hlavní líčení jsou naplánovaná ještě na několik dní.

Tagy:
les smrt sebevražda sekta Kutná Hora Středočeský kraj CNN Prima NEWS Praha Kostelec nad Černými lesy Policie České republiky okres Kolín