Policie pátrá po útočníkovi z pražského metra. Na nástupišti bodl do břicha 20letého mladíka

Útočník v metru bodl mladíka do břicha.

Pobodaný v metru

Pražští kriminalisté pátrají po útočníkovi ze stanice metra Kačerov. Po hádce na nástupišti bodl 20letého mladíka nožem do břicha. Zraněný skončil v nemocnici na traumatologii. Kromě agresora potřebují policisté mluvit i se svědky. Jejich výpovědi totiž mohou hrát zásadní roli.

Muž, kterého vyšetřovatelé označují za útočníka, měl na sobě v době útoku tmavé oblečení a hlavu schovával v kapuci. „V druhé polovině října došlo ke konfliktu mezi dvěma muži, a to na pražské stanici metra Kačerov,“ potvrdila CNN Prima NEWS mluvčí pražské policie Kristýna Zelinková.

ČTĚTE TAKÉ: Zavraždil expartnerku v přítomnosti dětí a zmrzačil její spolubydlící. Klempar dostal doživotí

Vše mělo začít hádkou v autobuse. Na chvíli se potom měli oba muži uklidnit, jenže to netrvalo dlouho a spor se pak vyostřil ještě na nástupišti. „Poškozený od začátku odmítal spolupracovat, a to jak se záchranou službou, tak i s policisty, proto bylo velmi těžké zjistit, co se na místě stalo,“ řekla Zelinková.

Pomohl až svědek, který vše viděl. Policistům popsal, že jeden z mužů vytáhl z kapsy nůž a protivníka bodl do břicha. „Záchranáři, lékař a inspektor vyrazili k případu napadení u zhruba 20letého muže, který utrpěl bodné poranění v oblasti břicha. Po stabilizaci základních životních funkcí a podání patřičných léčiv byl pacient transportován do traumacentra,“ řekl CNN Prima NEWS mluvčí pražské záchranné služby Karel Kirs.

Útočník potom nastoupil do metra a odjel až na konečnou stanici na Háje, kde vystoupil. Kam směřovaly jeho další kroky, není jasné. Kromě agresora ale detektivové shání i svědky. Jejich výpovědi můžou ještě s celým případem zahýbat.

„V případě, že poznáváte někoho na kamerovém záznamu, obraťte se na linku 158,“ dodala Zelinková. Bodnutý muž je podle našeho zjištění mimo ohrožení života. Kriminalisté zločin vyšetřují jako těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Velká razie v Dubí. Kriminalisté kvůli drogám prošpikovali celé město, obvinili 12 lidí

Tagy:
policie CNN Prima NEWS metro napadení Kačerov pobodání Praha břicho trestná činnost bodnutí trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva