Děsivé detaily tragédie na Jičínsku: Sousedka popsala týrání, které mělo vést ke smrti matky

Kriminalisté obvinili 23letého muže z vraždy. Podle nich napadl ve středu v obci na Jičínsku svoji partnerku kovovým nástrojem. Žena na následky zranění na místě zemřela. Soud v sobotu muže poslal do vazby, uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Vazební zasedání trvalo téměř dvě hodiny, soudce měl jasno a muže poslal do vazby. Navíc policie zveřejnila k případu další podrobnosti. „Kriminalisté muži kladou za vinu, že své družce zasadil několik desítek ran kovovým nástrojem, žena na následky zranění i přes veškerou snahu záchranářů zemřela,“ uvedla Kormošová. Policisté nařídili soudní pitvu.

„Obviněnému muži, na něhož byla v sobotu uvalena vazba, hrozí odnětí svobody na deset až 18 let,“ doplnila.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Prodejkyně v Sapě se chtěla prát s celníky kvůli padělkům. Zabavili jí zboží za pět milionů

Případ se stal ve středu večer. Záchranku měl podle informací CNN Prima NEWS zavolat partner mrtvé ženy, kterého na místě později policisté zadrželi. Prý tvrdil, že v zuboženém stavu měla žena domů odněkud přijít. Jenže jak se ukázalo, podle zdroje, který je obeznámen s případem, měla žena mít po těle i starší podlitiny, zraněné ruce a na několika místech byla popálená.

Někteří sousedé dokonce mluví o týrání. Útok se během středečního večera zřejmě stupňoval a ten poslední žena nepřežila. „Údajně došlo k domácímu násilí, kdy paní byla v bezvědomí, resuscitovali ji a v obličeji byla hodně zmlácená,“ uvedla sousedka.

V domě společně s ženou a jejím partnerem žila jejich sedmiměsíční dcera, o tu se postaraly sociální pracovnice a momentálně by měla být u příbuzných zemřelé. V obci, kde se tragédie odehrála, lidé rodinu příliš neznali. „Bydlí tu asi 14 dní, takže nemáme vůbec přehled, nejsou vidět, nepotkáváme se,“ popsala sousedka.

Tagy: