Spořádal 38 čokolád a ukradl statisíce korun. Policisté na Kolínsku dopadli mlsného zloděje

Muž v poutech

Vykradené obchody

Kolínští kriminalisté zadrželi recidivistu, který má na svědomí téměř 20 případů vloupání. Kromě peněz ho ale poháněl i mlsný jazyk. V jeho kapsách zmizely tisíce korun a v žaludku i téměř čtyři desítky ukradených čokolád.

Milovník peněz a sladkostí zkoušel štěstí třeba u schránek přepravní společnosti. Otvíral jednu podruhé, a to až do té doby, než se mu povedlo nějakou zásilku najít. Jedno z míst, které si recidivista vybral ke krádeži, je u hlavního nádraží v Kolíně. Dopravoval se tam na ukradeném kole.

ČTĚTE TAKÉ: Mladík na Jičínsku měl krutě týrat prarodiče. Hrozil jim zabitím, nůž vytáhl i na sousedku

Kromě úložných boxů vykrádal také různé mincovníky. Například ty u myček na auta nebo u vysavačů. „Muž se této trestné činnosti dopouštěl po dobu letních měsíců v podstatě od července do konce srpna,“ uvedl pro CNN Prima NEWS kriminalista Michal Dupák.

Nepohrdl ani zbožím v obchodech s potravinami. Tam zřejmě hlavní roli sehrály jeho chutě. V kapsách mu totiž zmizelo 38 čokolád a spoustu kusů sladkého pečiva. „Muž si uvědomoval spáchání trestné činnosti, tuto se snažil omlouvat, nicméně vzhledem k tomu, že již předtím byl za stejnou obdobnou trestnou činnost stíhán, tak ty jeho omluvy jsme v podstatě nebrali v potaz,“ vysvětlil Dupák.

Dohromady má na svědomí téměř dvacet případů se škodou převyšující sto tisíc korun. „Policisté předali 41letému muži záznam o sdělení podezření ze spáchání dvou pokračujících trestných činů, a to poškozování cizí věci a krádeže,“ uvedla mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová. Teď už je ve vazbě a u soudu si může vyslechnout až tříletý trest.

Tagy: