Svědectví z polského domu hrůzy. Můj otec je monstrum, popsala dívka, která měla čelit týrání

Dům a přilehlé okolí prohledává policie.

Incestní rodina

Jedna z dívek, která uprchla z polského domu hrůzy, ve kterém byla nalezena tři mrtvá těla novorozeňat, označila svého otce za monstrum. V televizním vystoupení pro polskou televizi Uwaga! Katarzyna popsala, jaké traumatické zážitky si ze soužití s rodičem odnesla.

Šílený případ, při kterém policisté ve sklepě rodinného domu v obci Czernik nalezli těla tří novorozeňat, šokoval celé Polsko. Zadrženému Piotrovi Gierasikovi a jeho dvacetileté dceři Paulině, která je nejspíše matkou dvou mrtvých dětí, hrozí za incest a vraždu novorozeňat doživotí.

ČTĚTE TAKÉ: Záhadná smrt mladé prostitutky: V nevěstinci ji našli nahou na toaletě, nedýchala

O tom, co se v domě hrůzy dělo, se rozhodla deníku Uwaga! povyprávět i jedna z dvanácti dětí, které měl Piotr se svou zesnulou manželkou Hannou. Katarzyna trpí Downovým syndromem a od rodiny uprchla před 2,5 a podle vlastních slov se tehdy dostala z pekla.

„Přijela zcela zanedbaná – vlasy jí trčely jako sláma, brýle měla na různých místech rozbité a pokryté náplastmi. Ukázalo se, že to bylo proto, že ji otec mlátil do hlavy,“ potvrdil násilí i vedoucí centra pro postižené lidi Jakub.

Katarzyna tvrdí, že žila zcela v nelidských podmínkách. Lednička fungovala na zámek. Běžně ji mohla používat jen její sestra Paulina, která s otcem udržovala vztah dobrovolně. Sdílela s ním i lépe vybavený pokoj, do kterého ostatní děti nesměly. A zatímco ona mohla jíst vše, ostatní prý dostávali jen rýži a kaši.

„Byl to jakýsi koncentrační tábor, kde dívky, zejména ty s fyzickým a mentálním postižením, byly jeho příjmem,“ dodal vedoucí centra pro postižené s tím, že otec podle jeho informací nikdy nepracoval.

„Paulině ale koupil kosmetiku, oblečení, dobré jídlo a měli pokoj s televizí, na kterou se ale ostatní děti nemohly dívat. Když táta odešel, tak ten pokoj zamkl, aby tam nikdo nemohl,“ cituje Katarzynu deník Daily Mail.

A podezřelá byla podle sousedů i smrt matky Katarzyny Hanny. „Hanně na dětech velmi záleželo. Jednou se mi svěřila, že Piotr leze jejich dcerám v noci do postele. Řekla jsem jí, aby to nahlásila, ale bála se. Dokonce řekla, že kdyby to udělala, mohl by ji zabít,“ uvedla sousedka Slawomira a dodala, že krátce poté Hanna zemřela v nemocnici v pouhých 38 letech.

Sledujte nový videopodcast HLASY ZLOČINU na CNN Prima NEWS. První díl věnující se manželům Stodolovým najdete zde:

Tagy:
Krimi zprávy Polsko krimi vražda incest výpověď dcery centrum pro mentálně postižené