Případ uškrcené ženy u Havlíčkova Brodu: Policie má podezřelého, útočit měl kvůli vztahům

Policisté objasnili vraždu ženy z Havlíčkobrodska.

Případ uškrcené ženy u Havlíčkova Brodu

Kriminalisté po několika dnech objasnili případ vraždy ženy, jejíž tělo nalezli na lesní cestě u Havlíčkova Brodu. Čin má podle policistů na svědomí 41letý muž, který oběť uškrtil. Motivem činu měly být osobní vztahy, napsala policie na sociální síti X.

„Kriminalisté objasnili během několika dnů případ vraždy. Tělo čtyřiatřicetileté ženy leželo na lesní cestě nedaleko Havlíčkova Brodu. Vraždu má na svědomí 41letý muž. K činu, jehož motivem měly být osobní vztahy, se doznal. Obviněného stíháme vazebně,“ napsali policisté na sociální síti X.

ČTĚTE TAKÉ: Případ, který otřásl Českem. Schizofrenička šla vraždit do školy, ubodala statečného studenta

Muž svou oběť uškrtil. Kriminalistům se podle policejní mluvčí Dany Čírtkové podařilo podezřelého rychle určit a obvinit ze zvlášť závažného zločinu vraždy. „Plně se doznal. Státnímu zástupci jsme podali podnět k vypracování návrhu na jeho vazební stíhání. Návrhu státního zástupce soudce vyhověl a po vazebním zasedání muže poslal do vazby. Motivem činu byly zřejmě osobní vztahy mezi pachatelem a obětí,“ uvedl vedoucí odboru obecné kriminality krajské policie na Vysočině Pavel Kubiš.

Bližší informace k případu nebude podle mluvčí policie do konce vyšetřování poskytovat.

Tělo ženy našli kriminalisté 10. ledna, o jeho nálezu informovali o dva dny později. K pomoci při vyšetřování vyzvali i veřejnost. Zajímala je svědectví řidičů, kteří minulé úterý po 16:30 projížděli mezi Havlíčkovým Brodem a obcí Bartoušov.

„Svědectví těchto řidičů, kteří v daný den a v uvedenou dobu projížděli po silnici v obou směrech, případně záznamy z palubních kamer v jejich vozidlech, jsou velmi důležité pro kriminalisty, kteří od úterý vyšetřují závažný trestný čin. Jde o nález těla ženy, která zemřela s největší pravděpodobností násilnou smrtí,“ uvedla minulý týden Čírtková.

Loni se na Vysočině staly čtyři vraždy nebo pokusy o ni, všechny policie objasnila.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Dítě porodila do záchodové mísy, nepřežilo. Soud poslal matku za vraždu na 16 let do vězení

Tagy:
policie vražda silnice vrah vztah žena Havlíčkův Brod uškrcení Česko Policie České republiky okres Havlíčkův Brod Bartoušov