Policisté pátrají po vynalézavém zloději sportovních triček ze Sokolova. Poznáte ho?

Kuriózní krádež triček

Sokolovští policisté hledají zloděje sportovních triček. Do jednoho z tamních obchodů přišel s téměř dokonalým plánem, který mu ale nevyšel. Zapomněl totiž na bezpečnostní kamery. Ty ho detailně natočily a záznam snad policistům usnadní práci.

S takhle propracovanou strategií se policisté nesetkávají každý den. Přípravy krádeže začaly ještě před příchodem do obchodu. Muž, kterého teď policisté hledají, si pod vymyšleným jménem přes internet objednal čtyři sportovní trička s tím, že si je vyzvedne na prodejně. Tam skutečně dorazil a jeho počínání začaly mapovat bezpečnostní kamery.

U přepážky si objednaná trička vyzvedl a prodavačku informoval, že si je nejdříve raději vyzkouší. Obsluha souhlasila a zákazník se odebral do zkušební kabinky, jejíž prostory kamery z pochopitelných důvodů nezabírají. To ale nevadí, policisté i přesto dokázali sled dalších událostí zmapovat.

Během pobytu v kabince spustil hledaný muž svůj plán. Na sobě měl čtyři trička. Ta sundal a místo nich si oblékl objednaná. Z nich předtím odstranil plastové bezpečnostní visačky, které pro změnu připnul na ta donesená. Pak vyrazil k pokladně. Cestou ještě z věšáku sebral zimní bundu.

„U pokladny muž bundu zaplatil v hotovosti. Vybraná trika měl chtít zaplatit platební kartou, kterou si měl údajně zapomenout ve vozidle a chtěl si pro ni zajít,“ popsal mluvčí policie Jan Bílek. Ďábelský plán krádeže téměř vyšel. Jedna z prodavaček si ale všimla, že odložená trička rozhodně nejsou nová, objednaná přes internet.

Muž po odhalení zpanikařil a z prodejny utekl. Za sebou nechal škodu deset tisíc korun. Policisté ho podezírají z krádeže a prosí veřejnost o informace, které by je k němu dovedly.

Tagy: