Zlodějka z Brna okradla ženu v tramvaji. Vyhrožovala jí injekcí s neznámou látkou

Policisté z Brna pátrají po zlodějce, která v tramvaji okradla cizinku.

Krádež v tramvaji (zdroj: CNN Prima NEWS)

Policisté z Brna pátrají po agresivní zlodějce, která okradla třiatřicetiletou ženu. Po cizince, ke které si v tramvaji přisedla, požadovala mobilní telefon. Jak se navíc redakci CNN Prima NEWS podařilo zjistit, následně měla hrozit, že oběti do nohy píchne injekci s neznámou látkou.

Incident se odehrál ve večerních hodinách v centru Brna. Dramatickou situaci natočila jedna z bezpečnostních kamer. Do tramvaje vešla žena s mobilním telefonem v ruce. Tu si vytipovala pachatelka, která o chvíli později do vozu také nastoupila.

„Jakmile si k ní podezřelá přisedla, bleskově jí přístroj vytrhla z ruky. Vzrušeně gestikulovala, že si potřebuje akutně zavolat. Tím ale jenom odvrátila pozornost, aby mohla získanou kořist uschovat do kapsy,“ uvedl mluvčí policie Jihomoravského kraje Petr Vala.

I když okradená cizinka požadovala mobil zpět, nebylo jí to nic platné. Zlodějka navíc měla ženě ukázat ostrý předmět, pravděpodobně injekci s neznámou látkou, a vyhrožovat, že jí ublíží. Ve chvíli kdy souprava v další zastávce zastavila, pachatelka z ní rychle vyběhla.

„Hledaná žena tmavé pleti je ve věku kolem 35 let. Měří přibližně 160 centimetrů a má silnější postavu. Na sobě měla modré rifle a světle šedou mikinu, přes kterou měla oblečenou černou bundu,“ popsal Vala.

Policisté navíc potřebují mluvit i s cestující, se kterou zlodějka chvíli komunikovala. Je důležitou svědkyní a i ona by mohla přispět k objasnění celého případu. Pokud tak veřejnost dvě ženy na záznamu poznává, nechť volá na linku 158.

Tagy: