Polonahý podivín na záběrech ohrožoval pražské strážníky kusem plechu. Do krve pořezal sebe

Narkoman se řezal na ulici.

Narkoman se řezal na ulici

Pražští strážníci vyjížděli k neobvyklé záchraně polonahého muže, jenž sám sebe pořezal kusem plechu. Podivný stav dotyčnému nejspíš způsobily drogy. Vyhrocenou situaci zachytily kamery strážníků.

Polonahý muž stál pod mostem na pražském Chodově, choval se jako smyslů zbavený. Kusem ostrého plechu v jednu chvíli máchal na strážníky. Je sice nezranil, ale sám sebe do krve pořezal. „Když se začal plechem opět sebepoškozovat, strážníci jej pomocí slzotvorného prostředku donutili lehnout si na zem a přiložili mu pouta,“ uvedla mluvčí Městské policie hlavního města Prahy Jiřina Ernestová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rozvzteklený muž v Hejnicích málem umučil kolegu. Zásahovka ho vytáhla již nehybného

Hlídce strážníků pomáhal i policista v civilu, který šel okolo. Na místo poté dorazili záchranáři. Z hlubokých ran smyslů zbaveného muže se stále řinula krev. „Strážníci a policista muže ošetřili a záchranáři si jej poté převzali do zdravotní péče. Po ošetření a zajištění jej transportovali do nemocnice,“ sdělila Ernestová.

Muž byl pravděpodobně zdrogovaný. Podle psychologa mohl jeho stav vyvolat nějaký halucinogen nebo například pervitin. „Dlouhodobé užívání pervitinu postupně vede k větší podrážděnosti, nepřiměřené podezřívavosti a vrcholí to paranoiou. Člověk může být agresivní vůči někomu nebo i vůči sobě,“ popsal vedoucí psycholog nadace Drop In Ivan Douda. Reakce narkomana je podle odborníka nepředvídatelná. Muž měl štěstí, že hlídka byla na místě včas, jinak mohlo jeho řádění skončit mnohem hůř.

Tagy: