Rozvzteklený muž v Hejnicích málem umučil kolegu. Zásahovka ho vytáhla již nehybného

Policisté zabránili umučení muže v Hejnicích.

Pokus o vraždu

Soud v Liberci bude rozplétat krvavý příběh jako vystřižený z divokých devadesátek. Spory mezi dvěma muži kvůli podnikání měly skončit únosem a brutálním bitím. Státní zástupkyně nyní na jednoho z nich podala žalobu pro pokus o vraždu. Druhý z aktérů totiž přežil mučení jen o vlásek. V případě prokázání viny hrozí pachateli až dvacetiletý trest odnětí svobody.

„Můžu potvrdit, že nebýt zásahu policistů, kteří se do objektu, kde se poškozený nacházel, dostali včas, a nebýt kvalifikované práce záchranářů, muž by útok nepřežil,“ přiblížila státní zástupkyně.

ČTĚTE TAKÉ: Nečekaná smrt slovenského oligarchy „z lovecké chalupy“. Figuroval v kauze s Ficem

Mladý aktér musel snášet dlouhé hodiny brutálního bití. Podle místních ho zásahová jednotka nalezla připoutaného k topení. Policisté okamžitě na místo přivolali záchranáře. „Vytáhli ho na vozíku. Ležel, byl totálně zmlácený, ani se nehýbal,“ popsal reportérovi CNN Prima NEWS svědek zásahu.

Na začátku všeho je bar s diskotékou v samém srdci malého městečka Hejnice. Jan H., který teď čeká na soud ve vazební věznici, podnik provozoval a Stanislav V. byl jeho pravou rukou. Oba pojilo kamarádství až do chvíle, kdy se Jan H. dozvěděl, že se ho jeho kolega údajně pokusil podrazit.

„Honza měl problém s placením nájmu, majitelka domu mu chtěla dát výpověď. Bylo to v době, kdy byl po těžké bouračce na motorce. Standa tehdy za ní zašel, že by ten bar po Honzovi přebral, ale toho to strašně naštvalo. Veřejně začal prohlašovat, že za to jeho kamarád zaplatí. Doslova řekl, že na čas zmizí z Hejnic,“ popsal známý obou mužů.

Poškozený si prý incident nepamatuje

V polovině dubna Stanislav V. skutečně zmizel. Čtyřiadvacet hodin po něm pátrali jeho blízcí a později i policisté. Stopy nakonec vedly do domu Jana H. Ten prý použil lest, aby svého kolegu vylákal. „Poprosil ho, ať mu přijde pomoct se dřevem na zahradě,“ přiblížil zdroj obeznámený s celou situací.

Co se dělo uvnitř domu, nevědí s jistotou ani vyšetřovatelé. Stanislav V., který dostal i mnoho ran do hlavy, údajně trpí ztrátou paměti. „Zásadní den si pamatuje. Od chvíle, kdy do budovy vstoupil, si prý nevzpomíná na nic,“ prozradil reportérovi známý poškozeného, který s ním hovořil po jeho návratu z nemocnice.

Doma v Hejnicích je teprve pár týdnů. Rozhovor s reportérem CNN Prima NEWS, který ho doma navštívil, ovšem odmítl. Před soudem by se případ měl ocitnout ještě před koncem roku. Obžalovanému hrozí až dvacet let vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vražda ve Varech: Muž měl zabít svého spolubydlícího. Tělo se našlo v kontejneru na skládce

Tagy: