Záhadný cizinec vylekal Třebíč. Byl polonahý, měl zavázané oči a držel sekeru

Polonahý, se zavázanýma očima a v ruce sekeru. Třiadvacetiletý cizinec v Třebíči pořádně vylekal kolemjdoucí. Nikdo dopředu netušil, v jakém je stavu a jestli hodlá sekeru použít. Strážníci proto na nic nečekali a okamžitě proti němu zasáhli.

Jen tak jdete po ulici a proti vám muž se sekerou, který nervózně a zmateně přešlapuje na místě. Není divu, že obyvatelé Třebíče zavolali na městskou policii. „Strážníci přijali informaci o tom, že v centru města na ulici Soukenická se pohybuje muž se zbraní. Místo proto okamžitě začal monitorovat městský kamerový dohledový systém,“ popsala zástupkyně Městské policie Třebíč Lucie Šerková.

Skončil v nemocnici

Co se cizinci honilo hlavou, aby takto „vymóděný“ vyrazil do ulic, zatím není jasné. Místo aby si žluté tričko oblékl na sebe, zavázal si ho kolem očí. Protože se sekery držel zuby nehty, strážníci ho museli zpacifikovat. „Chování tohoto třiadvacetiletého cizince bylo velmi nepředvídatelné a nestandardní. Svým chováním způsobil to, že je podezřelý ze spáchání několika přestupků,“ dodala Šerková.

Nutno dodat, že některé kolemjdoucí policejní zásah a ležící muž na zemi nijak z míry nevyvedl. Muž nadýchal maximálně čtvrt promile alkoholu a test na drogy byl negativní. Záchranáři ho proto k určení diagnózy odvezli do třebíčské nemocnice.

Tagy: