Pomsta za zastřelenou fenku Dixie na Opavsku. Myslivec našel u zničeného posedu jasný vzkaz

Případ psa, kterého na Opavsku zastřelil myslivec z posedu, stále vzbuzuje velké emoce. V noci na dnešek někdo trámy bytelného posedu nařízl a strhl ho k zemi. Lidé také podepisují petici a žádají přísné potrestání střelce.

Podle policie se k posedu, který se nachází v blízkosti cyklostezky, ale z vesnice na něj není vidět, někdo vypravil v noci. Podřízl hlavní trámy a posed strhl. Pachatel nebo pachatelé zřejmě museli vynaložit velké úsilí a přinést si pořádnou pilu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry střelby na Opavsku: Mohla fenka Dixie žít? Myslivci zhodnotili fatální omyl kolegy

A přidali jasný vzkaz, k čemu se jejich čin vztahuje. Je to jasná pomsta za to, že právě z tohoto posedu zastřelil místní myslivec desetiletou fenku border kolie Dixie, se kterou byla její majitelka na procházce.

„Když jsme procházeli kolem stromu, tak se nad námi ozvala rána. Když jsem se otočila, tak Dixie už tady ležela, takže moje první myšlenka byla, že ji musím zachránit,“ popsala na začátku března její majitelka Sabina Plačková. Fenka pak umírala dlouhé minuty majitelce v náruči. Myslivec si ji údajně spletl s liškou. „To je to samé jako ta liška. Úplně,“ popsal krátce po nehodě Jiří Smolka, který fenu zastřelil.

Místní myslivci střelci zatím jen pozastavili povolenku k lovu. Zatím není jasné, jak vyhodnotí případ policisté. Mohou ho posoudit jako trestný čin, nebo jen přestupek. Stržení posedu každopádně vyšetřují jako poškození cizí věci. „Místnímu mysliveckému sdružení vznikla celková hmotná škoda na majetku ve výši 16 tisíc korun,“ doplnil policejní mluvčí René Černohorský.

Policie se údajně zabývá i oznámením samotného myslivce, prý mu lidé na sociálních sítích nevybíravě spílají a urážejí ho. Podle opavského mysliveckého spolku ale jednoznačně porušil bezpečnost střelby a mysliveckou etiku.

Tagy: