Pomůže Kovářovi derby zpět do Manchesteru? Slavní United si chtějí gólmana Sparty stáhnout

V sobotním fotbalovém derby je jedním z hlavních trumfů Sparty proti Slavii, vůbec se však nedá vyloučit, že brankář Matěj Kovář právě teď hraje ještě o něco jiného než o český titul. Podle informací z Anglie se rýsuje jeho předčasný návrat do Manchester United, odkud na Letné hostuje. Slavný klub by si ho zřejmě rád stáhnul zpátky o rok dříve, než se čekalo.

Stal se jedním z důležitých důvodů, proč letos Sparta po letech zmaru zase hraje o titul. I díky němu se klub z Letné může v klíčovém duelu nadstavbové části (hraje se v sobotu 13. 5. od 18 hodin) postavit Slavii bez přehnaných obav. Ba co víc – jako momentální lídr soutěže, který v ligové tabulce vede o dva body právě před svým městským rivalem.

Jenže vůbec není vyloučeno, že to pro Matěje Kováře bude poslední derby.

Jeho parádní výkony totiž podle portálu 90min zaujaly Manchester United, odkud v Praze hostuje. Přechodná štace v české lize byla sice pro rodáka z Uherského Hradiště původně domluvena ještě na další rok, Kovářova forma však údajně dvacetinásobného anglického mistra přesvědčila, že by se mu 22letý český brankář hodil už v létě.

Případné výrazné představení v sobotní bitvě proti Slavii může United v tomto rozhodnutí jen utvrdit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Emoce po derby: Kotel Slavie zaujal gestem. Pak fanoušci potkali Kuchtu a spustila se bouře

Manchester by Kováře nebral jako svou jedničku, tou i v příští sezoně zřejmě zůstane zkušený Španěl David De Gea. Potřeboval by ovšem spolehlivou dvojku, kterou může být právě český mládežnický reprezentant.

Za první tým United si ještě nikdy nezachytal, po příchodu ze Slovácka působil pouze v klubové juniorce a na hostováních ve Spartě, Swindonu a v Burtonu. Nastoupit v dresu Red Devils by pro něj bezesporu znamenalo splnění velkého snu.

Nehledě na to, že se slavnými jmény United už před přesunem do Sparty alespoň trénoval.

„A byla to zkušenost k nezaplacení,“ prozradil v loňském rozhovoru pro Sport Magazín. „Když jsem třeba De Geovi říkal, že jsem ho hltal už jako kluk, pobavilo ho to. Dodneška si říkám, že je neuvěřitelné, do jaké společnosti jsem se dostal. Co dělám v jedné kabině s Ronaldem? Zrovna on byl naprosto v pohodě. Má hodně zkušeností a nenechává si je pro sebe, snaží se je předávat. Když jsme spolu seděli na obědě, ptal se mě, odkud jsem. Hned si vybavil čtvrtfinále EURO 2012 mezi Portugalskem a Českem, které rozhodl jeho gól.“

Tagy: