Emoce po derby: Kotel Slavie zaujal gestem. Pak fanoušci potkali Kuchtu a spustila se bouře

Překvapení, která přineslo sobotní derby mezi Spartou a Slavií, zdaleka neskončila s posledním hvizdem rozhodčího. Fanoušci z Edenu udělali na sociálních sítích dojem pozápasovým úklidem svého sektoru. Zřejmě ještě nečekanější událostí však bylo střetnutí odcházejícího slávistického kotle s jejich bývalým hráčem Janem Kuchtou, který nyní kope v barvách letenských rivalů. Podle svědectví některých fanoušků hráč vycházel ze stadionu ve stejnou chvíli jako oni, což strhlo bouři a vlnu nadávek. Policie v pozápasové vřavě zajistila několik osob.

„Jak se může stát, že odcházející pochod Slávistů potká před stadionem hráče Jana Kuchtu?“ podivovala se na Twitteru jedna ze slávistek. „Celý kotel vyšel ven ze stadionu a najednou odchází i on a s ním dalších pár hráčů. Okamžitě tam začala bouře. Když se za ním slávisti rozběhli a nadávali mu, policie ho uchránila. Pár lidí za to sebrali a odvezli,“ doplnila v příspěvku na sociální síti. „Děkuji Spartě, že nám zařídila setkání s panem Kuchtou. Myslím, že jsme si to docela vyříkali,“ potvrdil na Twitteru její slova další z fanoušků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalové derby v ulicích: Policie v Praze zadržela 13 výtržníků ještě před utkáním

Incident bez jmenování konkrétních osob potvrdil i policejní mluvčí Richard Hrdina. Několik sparťanských fotbalistů podle něj odcházelo ze zápasu ve stejnou chvíli jako skupina slávistických fanoušků. Policistům se však podařilo eskalaci situace zabránit a střetnutí skončilo pouze pokřikováním. Jednoho výtržníka však musela policie před stadionem zajistit a odvézt. „Při odchodu ze stadionu došlo k prvnímu incidentu, kdy byl zajištěn jeden muž. O několik stovek metrů dál před metrem Hradčanská došlo k dalšímu incidentu, kdy byly zajištěny tři osoby,“ sdělil Hrdina redakci CNN Prima NEWS. Hráči podle něj běžně ze zápasů odcházejí po vlastní ose.

Úklid stadionu ocenil i Tvrdík

Závěr sobotního večera po napínavém derby však přinesl i pozitivní momenty. Na sociálních sítích se objevila videa fanoušků Slavie, na kterých před odchodem uklízejí tribuny. „Připojil bych ještě komentář, že to teď dělají na každém výjezdu,“ doplnil jeden z uživatelů pod příspěvkem na Twitteru. „Jako sparťan – respekt,“ pochválil jeden z fanoušků protivníků.

Nestandardní gesto ocenil i místopředseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Ten potvrdil, že fanoušci sešívaných úklid provádějí pravidelně. „A již to nedělají jen fans, kteří dostali možnost si odpracovat různý typ trestu. Spousta fanoušků se přidává dobrovolně a stává se z toho tradice a kultura,“ doplnil na Twitteru.

Derby pražských „S“ na Letné nabídlo famózní přestřelku, která nakonec skončila spravedlivou remízou 3:3. Slavia přišla o dvoubrankový náskok, navíc vedení definitivně ztratila v nastavení vlastním gólem. Spokojení tak mohou být spíš Sparťané, kteří si v tabulce – právě před sešívanými – udrželi dvoubodový náskok.

Tagy: