Feriho usvědčily i zprávy. Výpovědi poškozených soud přesvědčily, co exposlanci přitížilo?

Za dvě znásilnění a jeden pokus o něj potrestal soud bývalého poslance Dominika Feriho tříletým vězením.

Reportér Pilek ohledně vynesení rozsudku nad Ferim

Jedna z poškozených se měla při výpovědi třást a měla zrychlený dech, popsal dění v soudní síni před vynesením rozsudku nad bývalým zákonodárcem Dominikem Ferim reportér CNN Prima NEWS Šimon Pilek. Věrohodně před soudním senátem prý působila i výpověď stážistky, kterou měl exposlanec obtěžovat v kuchyňce. Závažnost činu potvrzovala i elektronická komunikace mezi Ferim a poškozenou. Pohoršující okolností mělo být podle soudu i to, že se sexuálního nátlaku dopustil v době, kdy působil jako vrcholný politik. Bývalý poslanec za TOP 09 se ihned proti verdiktu odvolal, ten je tak zatím nepravomocný.

„Podle soudkyně se jedna z poškozených pří výpovědí klepala, měla zrychlený dech a vykazovala příznaky zvýšené nervozity,“ popsal dění v soudní síni před rozsudkem reportér Pilek. Věrohodně měla působit i výpověď stážistky v Poslanecké sněmovně, na níž Feri údajně vynaložil sexuální nátlak v jedné z kuchyněk. Potvrzovala to i vzájemná elektronická komunikace mezi exposlancem a poškozenou dívkou.

ČTĚTE TAKÉ: Schwarzenberg k Feriho rozsudku: Je mi ho líto. Žádná justice není zcela nezávislá, dodal

„Feri se jí hned druhý den ozval s tím, že včera celou věc pokazil, a pozval ji na oběd. Žena pozvání přijala, na což exposlanec reagoval velmi překvapeně. Právě z této skutečnosti soud dovodil, že se muselo jednat o něco velmi špatného,“ dodal ze soudní budovy Pilek.

Útoky podle soudu zhoršily kvalitu života všech tří poškozených. „Pohoršující okolností bylo podle vyjádření soudního senátu i to, že tyto činy spáchal v době, kdy působil na politické scéně a byl známou osobností, kterým mají lidé tendenci věřit,“ mělo zaznít během jednání.

Podle soudkyně je trest tří let nepodmíněně na spodní hranici, a to vzhledem k tomu, že Ferimu hrozilo až desetileté odnětí svobody. Nepravomocně odsouzený exposlanec vyšel ze soudní síně po desáté hodině a potvrdil, že se proti verdiktu ihned odvolal k pražskému městskému soudu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Feriho kauza TOP 09 škodí, tok voličů vyschl. Přitom mohl být jejich lovcem, říká expert

Tagy: