Poslední chvíle prožil s rodinou. Skvělý člověk, vzpomíná na Jágrova otce bývalý hokejista

Jaromír Jágr poslal svému tatínkovi dojemný vzkaz do nebe.

Jágrovi umřel tatínek

Jaromír Jágr oznámil smutnou zprávu, zemřel jeho otec Jaromír Jágr starší, který se potýkal se zdravotními problémy. Bylo mu 82 let. Bývalý hokejista Lubomír Rys nyní Jágra vyzývá, aby nastoupil do zápasu za kladenské Rytíře. „Měl by nastoupit a tátovi nahoru poslat nějakej pozdrav v podobě branky nebo přihrávky,“ míní Rys.

Jaromír Jágr starší chtěl mít ze syna stavaře. Naštěstí se z něj stala hokejová legenda. S otcem, který 17 let šéfoval kladenskému klubu, se Jaromír Jágr rozloučil dojemným vzkazem. „Jestli je pravda, že si děti před narozením vybírají rodiče, tak mé první rozhodnutí bylo to nejlepší, jaké jsem kdy udělal. Díky za vše, tati!“ uvedl Jágr.

Podle člověka blízkého rodině odešel Jágr senior obklopen svými nejmilovanějšími. „Anička (manželka) se o něj starala delší dobu a on si zasloužil, aby na tu konečnou cestu měl u sebe blízkou osobu. To znamená ji, Jardu a sestru Jitku,“ prozradil někdejší hokejista Lubomír Rys.

Jágr svého syna většinou moc nechválil a byl velmi přísný. Mladý Jarda dřel od mládí na statku, jeho tisícovka kliků denně je pověstná. Se ženou ho ale s láskou vychovali tak, že byl svého času nejlepším hokejistou na světě. „Byl to skvělý člověk, který se podílel na výchově Jardy, nakládal mu dávky. Kdybych to měl dělat já, tak už tady dávno nejsem,“ obdivoval ho Rys.

Táta Jágr ale mluvil synovi i do výběru partnerek nebo výkonů na ledě. „Byl pyšnej, ale byl i kritickej. Taky mu dokázal říct věci, které by třeba jiný neřekl. Ale Jarda to vždycky bral s humorem,“ zmínil manažer a hokejista přezdívaný Čužák, který s Jágrem strávil v zámoří patnáct let.

Kladenskou hokejovou legendu chce přemluvit, aby se s otcem rozloučil v dresu Rytířů. „Měl by nastoupit a tátovi nahoru poslat nějakej pozdrav v podobě branky nebo přihrávky. To by tátu jistě potěšilo,“ navrhl Jágrovi mladšímu. Stejně tak Jágra staršího podle Rysa potěšilo, že se jeho kamarádi sešli v kladenské hospůdce, aby si na jeho památku připili.

Tagy: