Tragédie v Loučce: Lidé se rozloučili s ženou a třemi dětmi. Podezřelý zůstává v nemocnici

Zbytky domu v Loučce, kde se tragédie odehrála v dubnu 2022.

Poslední rozloučení v Loučce

Blízcí se naposledy rozloučili se ženou a třemi dětmi, jejichž těla našli hasiči v troskách domu v Loučce. Otec, který jako jediný přežil a má být podezřelým, zůstává ve vážném stavu v nemocnici.

V kostele v Hnojících u Šternberka se blízcí rozloučili s oběťmi tragédie v Loučce u Valašského Meziříčí. Na místo dorazilo několik desítek pozůstalých. Co se přesně v domě stalo, policie i hasiči stále vyšetřují.

Těla matky a tří dětí byla nalezena po výbuchu domu. Jediným přeživším je otec, který skončil v popáleninovém centru Fakultní nemocnice v Ostravě. Jeho stav je nadále vážný. „Stav pacienta zůstává beze změn,“ uvedla mluvčí nemocnice Petra Petlachová.

Jestli jde o člověka, který je z vraždy podezřelý, policie oficiálně nepotvrdila. „S podezřelým i nadále kvůli jeho zdravotnímu stavu nelze provádět úkony trestního řízení,“ zopakovala mluvčí policie Zlínského kraje Simona Kyšnerová.

Rodinný dům na jižním okraji obce, která má zhruba 800 obyvatel, explodoval 24. dubna brzy ráno. Výbuch budovu výrazně poničil, část domu se zřítila. Rodina, která v domě žila, nebyla podle starosty obce Jaromíra Kořístky (nez.) problémová. Den po výbuchu uvedl, že šlo o tři děti s matkou pocházející ze Slovenska a otce, který byl Čech. V domě podle něj bydleli necelé čtyři roky.

Tagy: