Tragédie v Loučce: Policie má podezřelého. Byl to sympatický muž, popsala ho obyvatelka

V sutinách domu hasiči našli těla tří dětí a ženy

Pokračování výbuchu v Loučce

Policisté ukončili vyšetřování v místě výbuchu rodinného domu v Loučce u Valašského Meziříčí. Následující týdny budou zajištěné stopy zpracovávat. Příčina tragédie, při které zemřely tři děti a jejich matka, zůstává stále nejasná. Hlavní podezřelý, 31letý majitel domu, zůstává ve vážném stavu v nemocnici.

Policisté už z místa tragédie odjeli. „Dokončili jsme ohledání místa činu a zajištění stop, kriminalisté při tom využívali nejmodernější techniku, včetně 3D skenování,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Simona Kyšnerová.

Po pondělním výpadku elektřiny se do školy a školky vrátily děti, kterým učitelé museli šetrně vysvětlit, proč se mezi ně už nevrátí jejich kamarád, jedna z obětí nedělního výbuchu. „Svíčka je tam zapálená na stolečku, je tam jeho fotka... no a tak. Bylo to smutné. Každé dítě namalovalo obrázek,“ popsala babička jednoho z malých školáčků.

Mladá žena i její tři děti ve věku od jednoho do šesti let se mezi sousedy těšily velké oblibě. Všichni společně chodívali do školky každý všední den. „Já jsem je tam potkávala, když jsem vodila malou, každý měl v ruce rohlík, takoví drobouncí a plaší,“ doplnila.

Policisté případ vyšetřují jako vraždu. Hlavním podezřelým zůstává 31letý otec dětí. S těžkými popáleninami skončil v nemocnici. V poslední době trpěl podle některých sousedů psychickými problémy. „Já jsem ho viděla asi dvakrát ve školce, takový pěkný sympatický mužský,“ uzavřela s tím, že by nevěřila, že bude muže podobného činu schopen.

„Lidé z Loučky mi dnes většinou říkali, že chtějí na nedělní tragédii co nejdříve zapomenout. Vyšetřování výbuchu domu ale pokračuje. Policisté upozorňují, že to může trvat i několik měsíců,“ vysvětlil reportér Robert Heč.

Tagy: