Srdcervoucí slova matky a bolestný pláč. Blízcí se loučili s Emmou, Erikem a Kristínou

Spolu si užívali života, spolu o něj také přišli. Poslední rozloučení se sourozenci Erikem a Emmou a jejich kamarádkou Kristínou proběhlo v pondělí v Liptovském Mikuláši za doprovodu stovky lidí. Kněz jen těžko hledal slova a rodiče vzpomínali na zesnulé děti. Informuje o tom deník Nový Čas. Trojici přátel se na Velikonoční pondělí stala osudná dopravní nehoda, při které jejich vůz narazil do sloupu a následně se v příkopu převrátil na střechu. Havárii přežila jen nejmladší z cestujících – Sára, kterou museli převézt do nemocnice.

Na pohřbu nechyběla spousta přátel zesnulých, ale ani nešťastné rodiny. Obřad odsloužili dva kněží, jeden z nich přednesl i mimořádně emotivní proslov: „Viděl jsem, že je zde kopec mladých lidí. Nikdo z vás by se asi nechtěl postavit na mé místo. Já chci ale promluvit hlavně k vám mladým a povzbudit vás,“ začal řeč kněz a pokračoval slovy, která zúčastněné překvapila i dojmula, píše deník Nový Čas.

ČTĚTE TAKÉ: Loučení po tragické nehodě: Kristínu a další oběti pohřbí najednou. Matka má neobvyklou prosbu

„Když jsem se na největší svátek pro nás křesťany dozvěděl, co se stalo, bylo mi těžko. Večer jsem se vydal na to místo a zapálil svíčku. Auta se tam střídala a mladí se mě ptali: ,Vy jste je znal?' A já jsem odpověděl, že ne. Řekl jsem jim, že jsem farář, a oni se mě zeptali, jestli se s nimi nepomodlím,“ doplnil svou řeč kněz z Liptovského Jána, který nakonec všem třem zesnulým zazpíval Ave Maria.

Slova plná smutku od rodin

Na tragicky zesnulé děti vzpomínali také jejich rodiče. „Naše Kristínka byla pohodářka, byla tu pro všechno a všechny. Když to bylo možné, tak pomáhala. Pracovala pro záchranáře, darovala několikrát krev a byla velmi samostatná,“ zaznělo ve smuteční řeči Kristíniny matky.

Dojemná slova pronesla i matka dvou zesnulých sourozenců: „Emma vystudovala průmyslový design. Pracovala, byla samostatná a zodpovědná. Erik studoval na bilingvním gymnáziu a plánoval jít na vysokou školu. Vždy se zajímal o to, proč tu jsme a co s námi bude. Všichni čtyři byli velmi dobří kamarádi.“

S těžkým srdcem vzpomínala také na okamžiky strávené se svými dětmi a jejich kamarádkou. „Nechodili jen na akce, ale i na výlety, dovolené, společně se učili na zkoušky a společně se hodně smáli. Nejednou ráno jsem měla tu čest vypít si s nimi kávu a moc jsme se nasmáli,“ doplnila. Nakonec také směrem k nejmladší Sáře, která jediná nehodu přežila, vyslovila větu, která trhala srdce: „Sáro, každý z nás má anděla, ale ty máš tři,“ citoval slova matky Nový Čas.

K samotnému neštěstí došlo v noci ze soboty na neděli v Liptovském Mikuláši na Slovensku. Při tragické autonehodě tam zemřeli tři mladí lidé, čtvrtá členka posádky skončila v nemocnici. K její záchraně výrazně přispěl svědek smutné události Samuel Pecha, který pracuje v blízkém zemědělském družstvu. Dívku vytáhl ze zničeného auta a přivolal záchrannou službu. Informoval o tom slovenský web Plus.

Mohlo by vás také zajímat – autoškoly doplní nové otázky pro profesionální řidiče:

Tagy:
smrt dopravní nehoda pohřeb Liptovský Mikuláš Nový Čas