Loučení po tragické nehodě: Kristínu a další oběti pohřbí najednou. Matka má neobvyklou prosbu

Společná poslední cesta. Právě tak se rozhodli rodiče zesnulého Erika, jeho sestry Emmy a jejich kamarádky Kristíny, kteří zahynuli při autohavárii na Liptově – připravit rozloučení se svými dětmi. Všechny tři pohřbí najednou v pondělí v Liptovském Mikuláši. Matka Kristíny se obrátila na truchlící s dojemnou prosbou.

Vždy usměvavá Kristína byla známá tím, že pomáhala, kde se dalo. Nejraději měla zvířátka. „Kika byla takový anděl. Byla pro ni radost pomáhat jiným a celý svůj krátký život to dělala. Bylo nám ctí, že jsme ji znaly,“ shodly se dívčiny kamarádky, které se jen těžko smiřují s její smrtí. Informoval o tom slovenský web Nový Čas.

ČTĚTE VÍCE: Oblíbený lékař Vladimír nepřežil srážku s kamionem. Vděčíme vám za hodně, truchlí pacienti

Tragédie, která se odehrála v Liptovském Mikuláši, navždy změnila životy hned několika rodinám. V autě smrti, které narazilo do sloupu, totiž kromě Kristíny seděli i sourozenci – dvaadvacetiletá Emma, o dva roky mladší Erik a nejmladší Sára. Ta jako zázrakem jediná nehodu přežila. A zatímco její rodiče se modlí, aby byla co nejdříve v pořádku, zbývající rodiny čekají mučivé chvíle – musí pohřbít vlastní děti.

Matka zesnulé Kristíny vyjádřila před posledním rozloučením s oběťmi prosbu, jak uvádí slovenský web Pluska.sk. Žena chce, aby lidé památku její dcery uctili tak, že přispějí na zvířata. „Kristínko, Emmičko, Eriku. Vaše srdíčka už dotloukla a jsou z vás andělé. Tak, jak jste milovali život, milovali jste i zvířátka. Vím, že byste to takhle chtěli i vy. Prosím tedy všechny, kteří se přijdou rozloučit a doprovodit děti na poslední cestě, aby nekupovali květiny a věnce. Pošlete prosím raději příspěvek do útulku Očima psa. Nikdy není pozdě na dobré skutky,“ vzkázala.

Právě onomu útulku pomáhala Kristína společně se svou matkou. Zařízení je z gesta ženy dojato. „Nemáme slov. Oni nám pomáhali vždy, když mohli, a tato výzva je pro nás obrovská pocta a jsme nesmírně vděční,“ řekli slovenskému webu zástupci útulku.

Tagy: