Potřebujete lékařskou radu? Ptejte se doktora na CNN Prima NEWS

Zdraví je to nejdůležitější, co v životě máme, přesto ho často zanedbáváme nebo ho bereme jako samozřejmost. Nedostatečná informovanost může vést ke vzniku závažných obtíží a komplikací, kterým by se dalo efektivní osvětou snadno předcházet.

Nový pořad Ptejte se doktora má za cíl vzdělávat diváky i širokou veřejnost v oblasti zdraví a nabídnout jim užitečné informace, které mohou vést k lepší péči o tělo i ducha.

Tento pořad přinese divákům odborné poznatky, a to přímo od špičkových lékařů ve svém oboru. Moderátor Marcel Houžva vyzpovídá odborníky z různých zdravotnických specializací a pro diváky zjistí o daném onemocnění to nejdůležitější.

ČTĚTE TAKÉ: V ČR chybí několik stovek dětských psychologů a psychiatrů. Kapka naděje je pomáhá najít

„Mým cílem je nejen informovat, ale především inspirovat diváky k tomu, aby aktivně přistupovali ke svému zdraví. Trend longevity (dlouhověkosti, pozn. red.) stoupá na popularitě, proto bych rád divákům zprostředkoval návod na dlouhý a hlavně kvalitní život,“ dodává Marcel Houžva.

Každý díl je rozdělen do tří částí. V úvodní části lékař diváky seznámí s danou odborností a aktuálními tématy, která jsou v dané oblasti zdraví důležitá. Jedná se o přiblížení problematiky, díky čemuž se následně budou diváci lépe orientovat.

Ve druhé části pořadu lékař odpoví na otázky, které zasílají sami diváci. Tento interaktivní prvek umožňuje každému divákovi dostat odpovědi na své specifické problémy.

Závěrečná část pořadu je věnována prevenci. Lékař nabídne praktické tipy a doporučení, jak předcházet nemocem či komplikacím. Tato část má přidanou hodnotu, díky které diváci odcházejí nejenom informováni, ale i vybaveni konkrétními radami, které mohou aplikovat v každodenní péči o své zdraví.

Pořad Ptejte se doktora můžete sledovat od 3. října ve 20:15 na CNN Prima NEWS nebo ve formě online záznamů a podcastu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Za týden plánuje přeběhnout Česko. Šimon chce upozornit na vzácnou nemoc

Tagy: