Nákupní dům v Chomutově mohlo zapálit dítě. V blízkosti obchoďáku odpalovalo pyrotechniku

V Chomutově hořelo obchodní centrum.

Požár v Chomutově asi způsobilo dítě

Požár nákupního domu Flora v Chomutově, kde ve středu večer zasahovalo několik desítek hasičů, pravděpodobně zapříčinilo dítě mladšího školního věku. Krátce před vypuknutím požáru odpalovalo směrem k místu jeho vzniku pyrotechniku. Na síti X o tom ve čtvrtek informovali policisté. Kvůli hustému kouři se evakuovali obyvatelé 60 bytů z nedalekého panelového domu a návštěvníci dvou restaurací. Dva lidé se zranili. Škoda zatím není vyčíslená.

Policie uvedla, že bližší informace s ohledem na věk možného viníka nebude poskytovat. Po 2:00 se požár přestal šířit. Hasičům se po nočním zásahu podařilo požár uhasit. Likvidaci zatím nevyhlásili, protože budovy kontrolují. Sdělil to jejich mluvčí Lukáš Marvan.

ČTĚTE TAKÉ: V Chomutově hořel nákupní komplex. Policie musela evakuovat 60 bytů a blízké restaurace

Lidé z bytů se evakuovali do tělocvičny v nedaleké škole. Město jim poskytlo deky, jídlo a pití. Na místo dorazili podle mluvčí radnice Zuzany Vavřínové i zástupci vedení města.

Záchranáři odvezli dva lidi do chomutovské nemocnice. Jeden člověk se nadýchal kouře, další měl zdravotní potíže, řekl ve středu večer mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

Tagy: