Tragédie v Roztokách přímo zasáhla hvězdu Rodinných pout. Popsala trápení po požáru

Zdeňka Žádníková Volencová

Požár v Roztokách zasáhl i známou herečku

V alzheimer centru v Roztokách u Prahy, kde ve středu večer vypukl požár, začaly sanační práce. Sestřičky a pečovatelé pravidelně dojíždějí za klienty, kteří přišli o svůj milovaný domov. Tragédie, která si vyžádala dva životy, zasáhla i herečku Zdeňku Žádníkovou-Volencovou, jejíž manžel je spolumajitelem objektu. Ona sama působí v dozorčí radě. Diváci Primy ji mohou znát ze seriálu Rodinná pouta a jeho pokračování Velmi křehké vztahy.

Herečka Zdeňka Žádníková-Volencová se redakci CNN Prima NEWS exkluzivně svěřila se svými pocity. Osobně se jí celá tragédie velmi dotkla. „Je to pro nás všechny nesmírně emotivní. Domov v Roztokách byl pro všechny skutečným domovem, a to zejména v rovině vztahové. Měli jsme a máme s klienty bez nadsázky osobní vztah,“ sdělila herečka.

Dodala, že se snaží klientům co nejvíce ulevit. „Jezdí za nimi naše sestřičky i pečovatelé, na které byli zvyklí, což je pro ně v této chvíli nejvíc. Všichni, od vedení po paní kuchařky, jsou zdrceni. Sanační práce už začaly, uděláme vše pro to, abychom domov co nejdříve obnovili,“ doplnila Žádníková-Volencová.

Policie vyšetřuje požár alzheimer centra v Roztokách u Prahy pro podezření z obecného ohrožení z nedbalosti. Jeho příčina zatím není potvrzena. Událost si vyžádala dva životy. Jedna žena je stále v péči lékařů v nemocnici.

Jeden člověk zůstává na JIP

Jeden zraněný klient zůstává na jednotce intenzivní péče, informoval v neděli člen správní rady Domova Alzheimer Roztoky u Prahy a manžel herečky Radek Žádník. Zároveň ujistil, že zajištění požární bezpečnosti v celém objektu odpovídalo nejnovějším normám.

Kdy začne kompletní úklid všech zasažených pokojů a dalších prostor, bude ještě záležet na dalším posuzování statika. Většina klientů roztockého alzheimer centra je v jiných domovech sociálních služeb v Praze a středních Čechách. O zraněné se po požáru starali v celkem šesti nemocnicích, značnou část z nich už propustily.

Tagy: