Sedmnáctiletý Standa hrdinou. Hasil požár ve Špindlerově Mlýnu, byt díky němu nelehl popelem

Velkou odvahu prokázal 17letý chlapec ve Špindlerově Mlýně na sídlišti Bedřichov. Když spatřil dým vycházející z druhého nadpodlaží, nezaváhal a běžel na místo. Za pomoci vědra začal oheň hasit, než dorazily první jednotky záchranářů. Díky tomu se požár rychle nerozšířil a byt nelehl popelem.

Byla sobota 22. dubna před 16. hodinou, když si několik lidí z dětského hřiště všimlo hustého černého kouře, který vycházel z balkónu jednoho z bytových domů na sídlišti Bedřichov. Nečekali ani vteřinu a ihned vytočili tísňovou linku. Mezi nimi byl i 17letý Stanislav Kovach, který neváhal a běžel k místu na pomoc. Podařilo se mu dostat přímo do bytu, kde za pomoci vědra s vodou začal hasit rozrůstající se požár.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záběry hořícího elektrokola. Osmiletý školák v Plzni ze stroje seskakoval na poslední chvíli

„Jen díky tomu se vzniklá škoda vyšplhala na 100 tisíc korun. Uchráněná hodnota majetku byla stanovena přibližně na tři miliony korun. Chlapci jsme jako poděkování předali dárkový koš. Svým odvážným chováním zabránil nejen milionovým škodám na majetku, ale i možným újmám na zdraví,“ chválili výkon na sociálních sítích místní hasiči.

Jednalo se o požár dřevěného obložení a věcí uložených na balkónu. Oheň byl částečně uhašen chlapcem a zbytek následně zlikvidoval vysokotlaký proud z cisterny hasičů. Ti byt poté odvětrali. Příčina se stále vyšetřuje.

Tagy: