Hyenismus v pražském obchodě. Ženy okradly seniorku s holemi, po dvojici pátrá policie

Policie pátrá po ženách, které v obchodě ve Stodůlkách okradli seniorku o holích.

Policisté pátrají po dvou ženách, které předvedly velký hyenismus v obchodě v pražských Stodůlkách. Okradly tam seniorku s holemi. Z batohu jí sebraly peněženku se sedmi tisíci korunami, uvedla ve svém vysílání televize CNN Prima NEWS.

Ženy nenápadně procházely mezi regály v obchodě a vypadalo to, že hledají nějaké konkrétní zboží. Omyl, hledaly někoho, koho okradou.

ČTĚTE TAKÉ: Policie v Polsku zadržela odsouzeného dezinformátora Čermáka. Řeší se předání do ČR

O pár minut později narazily na nepozornou seniorku. „Byla jí devětašedesátiletá nakupující, které jedna z podezřelých rozepnula batoh, podívala se do něj a když tam uviděla peněženku, tak si ji vzala. Následně obě ženy obchod opustily,“ popsal situaci pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jan Rybanský.

V peněžence měla seniorka sedm tisíc korun. Druhá žena podezřelou kapsářku při krádeži celou dobu kryla. Hlídala, aby je nikdo neviděl.

Nyní začínají kapsářům žně, blíží se totiž Vánoce a právě adventní trhy lákají zloděje. Policisté proto radí: buďte opatrní, obezřetní, sledujte okolí a ztrátě cenných věcí předcházejte.

„Pokud nenosíte své cennosti v uzavřené kabelce či batohu, vkládejte je do vnitřních kapes. Zabráníte případnému vypadnutí nebo odcizení,“ radí policejní preventistka Miroslava Krejčová.

Po podezřelých kapsářkách z obchodu policie pátrá. Pokud o nich něco víte, určitě zavolejte na linku 158. Za krádež mohou jít obě ženy až na dva roky do vězení a pokud už v uplynulých třech letech něco podobného udělaly, může být jejich trest ještě vyšší.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Půjdete do plynu, pobodám vás nožem, vyhrožoval muž politikům. Psal i Pavlovi

Tagy: