Přátelé se na pohřeb moderátora Daniela Kopála nedostanou. Rodina zveřejnila parte

Rodina a přátelé se s moderátorem Prima vařečky Danielem Kopálem naposledy rozloučí ve středu 4. listopadu. Do obřadní síně ale budou moci kvůli protikoronavirovým opatřením jen ti nejbližší, ostatní musí být venku a dodržovat navíc mezi sebou dvoumetrové rozestupy. Na zveřejněném parte se také objevil obrázek stíhačky.

Daniel Kopál byl nejen skvělým televizním kuchařem a moderátorem pořadu Mňam aneb Prima vařečka, ale také nadšeným modelářem. Rodina se proto rozhodla na jeho parte natisknout obrázek stíhačky, charitativní akce Letíme vám pro zdraví, na níž představují kutilové své nejlepší rádiově řízené modely letadel, navíc bude spojená s Kopálovým memoriálem.

„Ahoj lidi a drazí přátelé. Tímto vám oznamujeme datum posledního rozloučení s taťkou. Pozor, do obřadní síně smí pouze rodina. Ale vy ostatní, můžete být s rozestupy venku před. Matthew, Jakub, Jan a Šárka Kopálovi,“ napsala rodina ke zveřejněnému parte. S Kopálem se blízcí rozloučí ve středu 4. listopadu ve 14 hodin v krematoriu v Českých Budějovicích.

Kromě stíhačky jsou na pozadí parte vidět obrysy podzimně zbarvených stromů. V pravém horním rohu pak stojí poměrně často užívaný citát: „Až zemřu, nic se nestane, mnohé oko se zarosí, jen vzpomínka zůstane a život jde dál.“ Pod příspěvkem ihned začaly přibývat komentáře, které vyjadřují rodině i přátelům upřímnou soustrast.

Kopál zemřel v úterý ve věku 49 let. Posledních několik dní strávil podle informací na jeho sociálních sítích kvůli onemocnění COVID-19 v kritickém stavu v nemocnici. Lékaři ho museli napojit na dýchací přístroj, život mu ale nezachránili.

Tagy: