Další problémy na pražském letišti. Téměř 150 pasažérů čekalo na odlet několik hodin

Letiště řeší další komplikace.

Další potíže na letišti

Kolaps přepravy zavazadel na pražském letišti už je zažehnán, kufry po několika dnech doputovaly ke svým majitelům. Letiště ale stále čelí problémům s přetíženým letovým provozem. Své o tom ví přes 140 cestujících. V osm hodin ráno měli odlétat do Burgasu, nakonec seděli na letišti několik hodin.

Rekordních 16 milionů pasažérů. Tolik jich chce letos odbavit Letiště Václava Havla. Jenže masivní nápor cestujících znamenal v minulých dnech masivní kolaps přepravy zavazadel. Za lidmi na dovolenou putovaly i několik dní. „Situace už se stabilizovala. Veškerými volnými linkami a kapacitami se zavazadla, která zůstala na Letišti Václava Havla Praha, odeslala ke svým majitelům, tak rychle, jak to bylo možné,“ uvedla mluvčí letiště Klára Divíšková.

ČTĚTE TAKÉ: Zpožděné kufry musí lidé reklamovat sami, brání se cestovky. Na jaké kompenzace vzniká nárok?

Jenže zavazadla nejsou jediný problém. Například pondělní ranní letadlo z Prahy do Burgasu mělo zpoždění několik hodin. Rodiny s dětmi zůstaly na mnoho hodin uvězněny v bezcelním prostoru. „Cestovní kancelář nám poslala zprávu, že let je přesunutý na 3:30 ráno – zítra (v úterý, pozn. red.). Česká kancelář nám řekla, že dostala info od společnosti Bulgarian Air, ta ale s nikým nekomunikuje,“ popsala cestující Jitka Švihovcová. Spoj měl nakonec letět ve 21:20.

Podle marketingového ředitele cestovní kanceláře Aleše Kotka byla chyba na straně letecké společnosti. „Letecká společnost nevypravila jedno ze čtyř nasmlouvaných letadel. Konkrétně jde asi o 140 klientů. Snažíme se najít náhradní spoj. Řeší to letecká společnost, ta je viníkem,“ uvedl Kotek.

Odborníci radí sjednat si dobré cestovní pojištění, které může pokrýt výdaje za ubytování, jídlo nebo nápoje. Zároveň má cestující po třech hodinách čekání nárok na finanční kompenzaci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Patálie při cestě do Chorvatska. Kde hrozí dlouhé kolony a kde si nejvíc připlatíte?

Tagy: