Pražští celníci našli v Sapě desetitisíce padělaných roušek, které se zde i vyráběly

Padělané roušky

Celníci v Sapě odhalili padělané roušky v hodnotě 18 milionů

Pražští celníci při celorepublikové kontrolní akci Rouška 2. a 3. prosince odhalili na tržnici Sapa na Praze 4 velké množství padělaných roušek. Ve skladu našli mnoho nažehlovacích nášivek nejrůznějších světových značek, jako jsou Gucci, Adidas, Nike, Louis Vuitton, Chanel, Dior nebo Apple. Zabavili téměř 65 tisíc kusů zboží, jehož hodnotu odhadli až na 18 milionů korun.

Pražští celníci se při kontrole zaměřili nejen na provozovny v centru metropole, ale také na tržnici Sapa v Praze 4 – Libuši.  „Právě tam se jim podařilo odhalit prodejní místo, které na první pohled působilo jako prodejna bytového textilu. Podrobná prohlídka však odhalila, že prodejna je od podlahy po strop zaplněna padělanými rouškami,“ uvedla Hana Prudičová, tisková mluvčí Generálního ředitelství celní správy ČR.

Ve skladu přímo pod střechou celníci objevili výrobnu padělků s černými rouškami v papírových krabicích, dvě žehličky a plno nažehlovacích nášivek nejrůznějších světových značek, jako jsou Gucci, Adidas, Nike, Louis Vuitton, Chanel, Dior, Apple, Fortnite a mnoho dalších. „Právě toto místo trhovci využívali k výrobě roušek na přání zákazníků,“ podotkla tisková mluvčí.

Za dva kontrolní dny podle Prudičové celníci zabavili po celé republice téměř 75 tisíc kusů zboží porušujícího práva duševního vlastnictví, roušek a nažehlovacích nášivek v hodnotě 35 milionů korun. Především se jednalo o textil (oblečení, roušky), boty, hračky, elektroniku atd.

Tagy: