Policie v Praze rozprášila drogový gang. Řídili ho milenci, pomáhala i expřítelkyně šéfa

Pražští kriminalisté rozprášili drogový gang

Kriminalisté rozprášili drogový gang

Pražští kriminalisté rozprášili velmi dobře organizovaný drogový gang. Zadrželi šestnáct lidí, jedenáct z nich už obvinili. Skupina vyráběla a následně prodávala vysoce kvalitní pervitin. Hlavou celého gangu byl milenecký pár. Teď jim hrozí až dvanáctileté tresty.

Kriminalisté měli informace o distribuci vysoce kvalitního pervitinu. Netrvalo dlouho a dostali se přímo ke zdroji. Za výrobou a následným prodejem stála organizovaná skupina. Její členové, šlo o Čechy i cizince, měli své role přesně rozdělené.

„Dostali jsme se přímo k výrobci té drogy, což byl 44letý cizinec, který spolupracoval blízce se svojí partnerkou. To byli v podstatě hlavní organizátoři toho gangu,“ uvedl pro CNN Prima NEWS kriminalista.

Žena se navíc starala o logistiku. Peníze vydělané z drog legalizovali skrze bývalou přítelkyni muže. Přeposílali je na její účet. Další členové pak měli na starosti dodávání materiálu na výrobu a také samotný prodej. Skupina měla každý krok dobře promyšlený.

„Často měnila místo výroby, těch míst bylo několik, byla po celé republice, konspirace spočívala i v tom, že často měnili telefonní čísla a i ten okruh blízkých spolupracovníků se v čase měnil,“ doplnil kriminalista.

Při domovních prohlídkách kriminalisté zajistili více než 1 kg pervitinu, šest milionů korun a tři auta. „V současné chvíli bylo sděleno obvinění jedenácti osobám, z toho sedm jich je stíháno vazebně, pět na území České republiky a dva v Rakousku,“ popsal mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Vyšetřování je na začátku, je tak možné, že trestně stíhaných bude časem ještě víc. Za výrobu drog a praní špinavých peněz hrozí některým obviněným až dvanáct let vězení.

Tagy: