Před obchodem na Liberecku ležel mrtvý muž, policie hledá bílou dodávku

Policie hledá bílou dodávku

Policie hledá bílou dodávku

Kriminalisté prověřují okolnosti úmrtí 73ti letého muže, kterého našli kolemjdoucí na silnici v Mníšku na Liberecku. Vyšetřovatelé sice vyloučili cizí zavinění, nicméně okolnosti mužovy smrti nejsou zcela jasné. Policisté tak hledají další svědky a to právě kvůli objasnění celého případu. Zajímá je hlavně tato bílá dodávka. S jejím řidičem by si kriminalisté rádi promluvili. Vůz totiž osudný večer 21. září projížděl kolem místa, kudy měl jít i senior. Šofér dodávky, který může mít důležité informace, případně i další svědci, se tak mají ozvat na tísňovou linku 158

Mrtvého muže objevili v Oldřichovské ulici brzy ráno 22. září, policisté o nálezu ale informovali až nyní. „Vzhledem k tomu, že bylo tělo nalezeno svědky ve volném terénu, případem se zabývají kriminalisté,“ informoval policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Policisté prověřovali také kamerové záznamy z celého okolí, na kterých si všimli bílé dodávky, po níž teď pátrají. „Svědectví řidiče bílé dodávky může kriminalistům dopomoci v prověřování případu a zjištění dalších důležitých skutečností,“ doplnil Robovský.

Bílá dodávka mohla projíždět dále na obec Fojtka, nebo ji mohl řidič zaparkovat někde v Mníšku. Vůz je částečně prosklený, podle policie jde o Peugeot Boxer, Fiat Ducato či obdobný typ s „eurokaroserií“.

Šofér by se měl ozvat na tísňovou linku 158, případně na čísle 974461328 nebo osobně na kterékoli policejní služebně. „V této souvislosti také žádáme o pomoc místní občany, kteří by o pohybu bílé dodávky a jejím majiteli či řidiči mohli mít nějaké informace,“ uzavřel mluvčí.

Tagy: