Zdrogovaný muž uháněl před policisty ulicemi Prahy v kradeném autě. Koupil jsem ho, hájil se

Muž ujížděl Prahou před policisty zdrogovaný a v kradené dodávce.

Zdrogovaný muž v kradeném voze šokoval policisty

Auto prý náhodou koupil předešlý den na parkovišti za tisícovku. Tak se vymlouval muž, kterého policisté dopadli po zběsilé honičce ulicemi hlavního města. Vůz, v němž ujížděl, byl kradený, řidič opilý, zfetovaný, a dokonce měl soudem nařízený zákaz řízení, uvedl zasahující policista Matěj Šulc.

Před policejní hlídkou uháněl řidič ulicemi Prahy 8 v bílé dodávce. Právě tento vůz měli policisté vedený v evidenci jako kradený. Hlídky musely použít taktický manévr, aby řidiče zastavily.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policista mimo službu odhalil kradené auto. Zfetovaný řidič nevypadal jako majitel, popsal

„V takových případech využíváme více vozidel, aby nedošlo k situaci, kdy by pachatel dokázal ujet. Proto se musí přistoupit i k radikálnějším způsobům zastavení,“ uvedl Matěj Šulc z útvaru Pohotovostní motorové jednotky.

Když se podařilo muže v kradené dodávce zastavit a zajistit, provedli kontrolu auta i posádky. „Zjistili jsme, že řidiči byl v minulosti nařízen zákaz řízení,“ přiblížil zásah Šulc. Platnost soudního nařízení měla trvat až do roku 2025.

„V jeho případě vyšel pozitivně test na alkohol a zakázané látky, konkrétně na pervitin a vodku,“ sdělil zasahující policista. O skutečnosti, že auto bylo kradené, muž prý nic nevěděl. Před policisty se nejdříve tvářil překvapeně a poté se pokusil obhájit velmi neobvyklou výmluvou.

„Na místě nám sdělil, že si vozidlo koupil předešlý den, a to od některých našich spoluobčanů. Zaplatil prý za něj tisíc korun. Nepřišlo mu nijak divné, že od auta nemá žádné doklady,“ popsal Šulc.

O tom, že muž není žádný svatoušek, utvrdily zasahující muže zákona i záznamy v jeho trestním rejstříku. „Policisté dále zjistili, že muž byl v minulosti soudně trestán za majetkovou trestnou činnost. Sám sdělil, že byl před šesti dny také potrestán za obdobný čin a má nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody,“ sdělila mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová.

Tagy:
policie řidič Violeta Siřišťová Praha manévr kradené auto zdrogovaný muž Martin Šulc Pohotovostní motorová jednotka