Kluk brečel, paní dostala facku: V případu smrti malého chlapce v Mostě vypovídali další svědci

Muž, který bodl dítě do krku, stanul před soudem v Ústí nad Labem.

Svědci vypovídali před soudem k případu smrti dítěte v Mostě

Výslechem svědků pokračoval u soudu v Ústí nad Labem proces s 32letým Michalem P., který chtěl vloni v Mostě podle obžaloby zavraždit nožem svého soka v lásce. Místo něj ale bodl do krku malého chlapce, který zemřel.

„Jsme zhruba v polovině dokazování. Soud vyslechl nejdůležitější postavy, a to matku zemřelého dítěte a otce zemřelého dítěte, kteří byli bezprostředně u incidentu. Zbývá vyslechnout svědky, kteří neviděli přímo zranění dítěte,“ řekla CNN Prima NEWS státní zástupkyně Klára Kubátová.

ČTĚTE TAKÉ: Muž prchal před policií, schoval se doma. Našli u něj pěstírnu konopí, u soudu dostal sedm let

Ke sporu došlo vloni v květnu na ulici v Mostě. O čtyřletého chlapce se hádali jeho matka a otec pocházející z Itálie. Konflikt viděla během pracovní přestávky jedna ze svědkyň. „Přicházeli k parkovišti, tam se potom zastavili. Pořád se hádali, ten malý hrozně brečel. A ten pán dal paní facku,“ řekla u soudu svědkyně incidentu.

Do hádky se zničehonic přidal i matčin tehdejší přítel – obžalovaný a zdrogovaný Michal P., kterého prý chtěl Ital napadnout dřevěným kůlem.

Verze toho, co se pak stalo, se mezi aktéry konfliktu různí. Podle obžaloby ale Michal P. zaútočil nožem na Itala a nešťastně přitom trefil čtyřletého chlapce, kterého jeho sok držel v náručí, do krku. Dítě už nedokázali oživit ani přivolaní záchranáři.

S několika svědky incidentu mluvil minulý rok náš štáb. „Zavolal jsem záchranou službu a dělal jsem, co mi řekli, protože to dítě mělo bodnou ránu na krku,“ řekl krátce po události CNN Prima NEWS svědek Roman.

Útočník z místa utekl, po chvíli ho ale zadržel ve svém volnu člen policejní zásahové jednotky. „Pan obžalovaný je i nadále stíhán vazebně, o dalším trvání vazby se bude rozhodovat u příštího hlavního líčení,“ sdělila Kubátová. Verdikt by mohl padnout už začátkem června. V případě prokázání viny hrozí obžalovanému muži až 20leté vězení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Podvod století u soudu: Mladík sliboval zhodnocení peněz, klienty připravil o 2,4 miliardy

Tagy:
policie vražda chlapec nůž soud Ústí nad Labem svědek Most Policie České republiky facka Michal P.