Předpověděl vlastní smrt? Sebevraždu jen pistolí, nechal se v minulosti slyšet Heřmánek

Ve věku 76 let tragicky zemřel oblíbený herec Karel Heřmánek.

Ve věku 76 let zemřel herec Karel Heřmánek

„Pistole jedině na sebevraždu,“ uvedl v minulosti herec Karel Heřmánek. Ke střelným zbraním prý jinak neměl kladný vztah a byl pacifistou. Uvedl to roku 2012 v rozhovoru, když v časopise Sedmička propagoval seriál, v němž zrovna účinkoval.

V seriálu Gympl s (r)učením omezeným byl partnerem Libuše Šafránkové, jejíž postava chodila s oblibou střílet na střelnici. „Jsem pacifista i v reálném životě. Nemám rád střelné zbraně, pistole jedině na sebevraždu,“ uvedl Heřmánek ve zmíněném rozhovoru. Reagoval tak na dotaz, zda i on v rámci natáčení těchto scén na střelnici zavítal.

ČTĚTE TAKÉ: Modelka Simona Krainová truchlí: Zemřel jí otec. Promluvila také o veřejném sporu se sestrou

„Pokud bych o sebevraždě uvažoval, tak bych radši zvolil pistoli než seskok z mostu. Ale je to jenom akademická debata. Tyhle úvahy nemám,“ odpověděl herec na další dotaz časopisu Sedmička.

S odstupem 12 let to však může působit, jako by herec nedopatřením předpověděl způsob své vlastní smrti. Karel Heřmánek se měl podle dosavadních informací zastřelit na střelnici na Příbramsku. „Nemohu uvést totožnost mrtvého, nicméně mohu potvrdit, že na střelnici muž ročník 1947 proti sobě obrátil zbraň a zastřelil se. Bližší podrobnosti policie prozatím uvést nemůže, vše je předmětem šetření,“ uvedla mluvčí středočeské policie Barbora Schneeweisová. Podle serveru iDnes.cz mělo jít právě o oblíbeného herce.

Vynikající a charismatický herec

Podle svědků události se před tragickým činem dlouze díval do telefonu. „A pak zničehonic obrátil zbraň proti sobě a zastřelil se. Bylo to naprosto šokující,“ popsali.

Zpráva o Heřmánkově úmrtí zasáhla řadu osobností české kultury. „Je mi to hodně líto. Karel byl vynikající a charismatický herec. Bohužel jsme spolu hráli jen ve Fešáku Hubertovi v 84. roce,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS herec Pavel Nový.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chvíle před Heřmánkovou smrtí. Dlouze se díval do mobilu, a pak se zastřelil, tvrdí svědek

Tagy: