Nejkontroverznější pár roku 2021. Co prožili Harry s Meghan po odchodu z královské rodiny?

Princ Harry a Megan v New Yorku.

Jak probíhal rok v rodině prince Harryho a Meghan?

Jedním z nejdiskutovanějších párů světa je ten, který tvoří Meghan Markleová a princ Harry. Za letošní rok se kolem nich odehrálo mnoho kontroverzních, potěšujících i skandálních situací. Co prožili po loňském odchodu z královské rodiny?

Hned na začátku roku se Meghan ohlásila soudem. Žalovala bulvární deník, který zveřejnil úryvky dopisu s jejím otcem. Nakonec uspěla a získala omluvu. V únoru pak přišla dobrá zpráva, že Harry a Meghan čekají druhé miminko. Stalo se tak jen pár měsíců poté, co Meghan bohužel potratila.

V březnu se pár postaral o celosvětový skandál, když poskytl rozhovor americké moderátorce Oprah Winfreyové, v němž očernil celou královskou rodinu. Meghan palác nařkla z toho, že jí nepomohl, když měla deprese, a navíc ho obvinila z rasismu. „Řešilo se tam také, jak tmavou barvu pleti bude mít, až se narodí,“ popsala Meghan v rozhovoru narážky na své budoucí dítě. „Nikdy o tom nebudu blíže mluvit. Bylo to trapné, šokovalo mě to,“ dodal Harry. V dubnu si pak Harry zaletěl do Anglie na pohřeb dědečka Philipa. Raději bez Meghan, která se z návštěvy omluvila kvůli těhotenství.

Narození Lilibet Diany

A v květnu Harry zase promluvil. Natočil sérii dokumentů o duševním zdraví, v nichž si opět „popovídal“ s Oprah Winfreyovou – tentokrát o svých úzkostech po smrti princezny Diany i o tom, jak mu táta situaci rozhodně neulehčil. Kvůli tomuhle traumatu pak před lety začal na popud Meghan chodit na terapie. „Přišel jsem na to, že aby ten vztah mohl fungovat, musel jsem se nějak vyrovnat se svou minulostí. Protože se uvnitř mě skrýval hrozný vztek a ona to poznala,“ uvedl Harry. A dala o sobě vědět i Meghan. Vydala knihu pro děti a sklidila za ni pochvalu, ale také kritiku.

V červnu pak do slunné Kalifornie přiletěl čáp a přinesl holčičku Lilibet Dianu. Pojmenování po královně Alžbětě i Lady Di vzbudilo další rozruch. V polovině roku Harry ve smířlivějším duchu navštívil Anglii, a to při příležitosti nedožitých 60 let své maminky. Společně s bratrem odhalili její sochu. V srpnu Meghan oslavila čtyřicátiny kampaní. „Jelikož mám čtyřicáté narozeniny, žádám 40 přátel, aby věnovali 40 minut svého času ženám, které se chystají navrátit do pracovního procesu,“ řekla.

Žaloba kvůli vnoučatům

V září se lidé mohli podívat na nový film o královském páru, který se tentokrát zabýval jejich odchodem z Anglie. A táta Meghan také zvažoval žalobu na svou dceru za to, že ještě neviděl vnoučata. V říjnu se mluvilo o tom, že Harry by měl spolupracovat na knize o princezně Dianě, za což prý měl dopředu získat zálohu v přepočtu půl miliardy korun. A také vyšlo najevo, že pár nezamíří do Anglie na křtiny dcery Lilibet.

Listopad patřil na plné čáře Meghan. Vystoupila v show slavné moderátorky a své kamarádky Ellen Degeneresové a kromě povídání se předvedla i jako komička schopná udělat si sama ze sebe legraci. Závěr roku pak přinesl jedno milé překvapení. Meghan a Harry půl roku po narození dcery Lilibet konečně ukázali kompletní rodinu. Můžeme tedy jen čekat na to, čím nás překvapí příští rok.

Tagy: