Meghan je nejchytřejší z královské rodiny, odhaluje studie. Harry se do TOP 10 nedostal

Oxfordská královská akademie zveřejnila překvapující studii. Podle ní je totiž vévodkyně Meghan nejinteligentnější členkou britské královské rodiny. Analýza vychází ze studijních výsledků členů britské monarchie. Na druhém a třetím místě se umístili vévodkyně Kate a princ William.

„Život v královské rodině není vždy snadný. Členové monarchie jsou neustále pod drobnohledem médií i fanoušků a musí si zvyknout na život v centru pozornosti. Akademické přednosti Meghan ji pro tuto roli dokonale vybavily,“ řekl pro web NY Post mluvčí Oxfordské akademie.

Vévodkyně Meghan od 12 let navštěvovala římskokatolickou dívčí školu Immaculate Heart High School v Los Angeles. Poté nastoupila na prestižní Severozápadní univerzitu ve státě Illinois, na které získala dvojí titul v oboru divadelního umění a mezinárodních vztahů.

„Vévodové ze Sussexu sice rezignovali na své role v královské rodině, přesto však upoutali pozornost celého světa. Meghanina touha využít své vzdělání ke zvýšení povědomí o závažných světových problémech odráží její inteligenci a analytickou mysl,“ doplnil mluvčí.

Oxfordská akademie ve své studii vycházela kromě středoškolských dostižení členů královské rodiny také z mezinárodního žebříčku vysokých škol QS World University Rankings, který zahrnuje více než 4 400 světových univerzit. Univerzita, kterou vystudovala Meghan, se v tomto žebříčku umístila pro rok 2021 na 30. místě.

Za druhou nejchytřejší členku královské rodiny označili výzkumníci vévodkyni Kate. Ta vystudovala střední školu na soukromé Marlborough College v anglickém hrabství Wiltshire. Poté absolvovala univerzitu St. Andrews, která se v žebříčku QS World Rankings umístila na 91. místě.

Harry se do TOP 10 ani nedostal

Třetím nejinteligentnějším členem královské rodiny byl vyhlášen princ William, který rovněž studoval jako jeho manželka na St. Andrews. Ovšem díky tomu, že měla Kate lepší studijní výsledky na střední škole, vyšla ze vzájemného srovnání lépe. William měl na maturitním vysvědčení jedničku ze zeměpisu, dvojku z umění a trojku z biologie. Jeho manželka Kate měla z matematiky a umění jedničky, dvojku měla jen z angličtiny.

Do top desítky se dostali i další členové královské rodiny. Na čtvrtém místě se umístila princezna Eugenie, její sestra Beatrice až na desátém. Obě jsou dcerami prince Andrewa, tedy vnučkami královny Alžběty II.

Williamův bratr, princ Harry, se do top desítky ani nedostal. Královský odpadlík dosáhl na střední škole pouze dvou jedniček, z umění měl dvojku a ze zeměpisu čtyřku. Na vysokou školu poté ani nenastoupil.

Tagy:
umění škola Alžběta II. studie princ Harry Meghan Markleová Meghan Markle střední škola královská rodina Oxford žebříček vzdělání Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Northwestern University