Přehnaný přepych? Unikátní Rolls-Royce zdobí vzácné dřevo, které roste jen na Havaji

Příprava unikátní verze luxusní limuzíny Rolls-Royce Phantom Koa trvala bezmála tři roky. Strop je vybaven noční oblohou. Hvězdy jsou ve stejné konstelaci, v jaké byly v den narození novopečeného majitele.

Výrobci extrémně drahých aut rádi plní svým zákazníkům přesně to, co jim vidí na očích. To se povedlo i u tohoto unikátního modelu limuzíny Rolls-Royce Phantom Koa, na níž pracovalo zakázkové oddělení značky téměř tři roky. Hledalo totiž vzácný strom, který roste pouze na Havaji. Nebylo to ale snadné. Akácie koa je chráněná a její kácení přísně omezené. Šance na objevení správného kousku, který by poskytl materiál pro 22 zdobných panelů v kabině vozu, tak byla podle výrobce jedna ku milionu.

Nakonec se to ale podařilo a vzácné havajské dřevo ve velké míře zdobí nejen palubní desku vozu, ale i další detaily. Majitel si například k autu nechal sestavit i speciální piknikový kufřík, který pojme talíře, příbory i nádoby pro transport vybraných lahůdek. Má výklopné desky, jež jsou také vyrobeny ze dřeva koa. Na palubě ale nechybí ani lednička a křišťálové sklenice na šampaňské.

Majitelem unikátního vozu se stal Jack Boyd Smith junior. Nechal se prý inspirovat starou houpací židlí z havajského dřeva, kterou vlastnili jeho předci. Auto rozšířilo sbírku vozů bohatého podnikatele, a tak i s ní sladil detaily. Konkrétně jde o bleděmodrou barvu kůže zdobící interiér. Ta odpovídá odstínu, v němž je vyveden oblíbený Smithův automobilu Packard Twelve Coupe z roku 1934.

Aby bylo jasno, komu Rolls-Royce Phantom Koa patří, opatřila automobilka svůj výtvor plaketou, na které stojí: Ručně vyrobeno v Goodwoodu v Anglii pro Lauru a Jacka Boyd Smithovi. Osobně je pojatá i hvězdná obloha na stropě v kabině vozu. Tvořena je 1 420 samostatnými světýlky, které odpovídají konstelaci nad americkým městem Cleveland v Ohiu v den, kdy se Jack Boyd Smith junior narodil.

Tagy: