Jediný svého druhu na světě. Justin Bieber si pořídil futuristický Rolls-Royce

Řada slavných osobností našla zálibu ve sbírání drahých automobilů, s nimiž se následně chlubí na veřejnosti či na sociálních sítích. Jde zejména o rappery a zpěváky, kteří potřebují získat pozornost mladšího publika. Justin Bieber není výjimkou, což mimo jiné dokazuje i tento nový Rolls-Royce Wraith v jedinečné futuristické úpravě.

Kanadský popový zpěvák a idol mladých dívek Justin Bieber se za svou vášeň k luxusním vozům nikdy nestyděl. Jeho sbírka mimo jiné obsahuje například speciální kousky značek Ferrari, Lamborghini a nově i Rolls-Royce. Prapodivně koncipovaný jedinečně upravený vůz ale nejen v řadách zpěvákových fanoušků vyvolává rozporuplné emoce.

Úpravu jako ze sci-fi filmu má na svědomí americká firma West Coast Customs, kde si zpěvák nechal už před lety předělat svoje Ferrari 458 Italia. Tentokrát ale nechal úpravcům zcela volné ruce a výsledkem je neobvykle vyhlížející stroj, který připomíná koncept Rolls-Royce 103EX, někdy také označovaný jako Vision Next 100 z roku 2016. Inspirace je na první pohled více než zřejmá.

První elektrický Rolls-Royce

Poznávacím znamením Bieberova speciálu jsou zakrytá kola, která nezhoršují jízdní schopnosti automobilu. Ovlivnila však jeho velikost. Zpěvákův Rolls-Royce Wraith je nyní výrazně širší a mohutnější nežli originál z britských ostrovů.

O tom, co upravený vůz pohání, se vede mnoho spekulací. Motorističtí nadšenci hovoří buď o velkém 6,6litrovém dvanáctiválci se dvěma turbodmychadly, nebo o výkonném elektromotoru. Prvnímu tvrzení napovídají dvě velké koncovky výfukové soustavy, ačkoli se může jednat pouze o repliky.

Jedno je ale jasné. Rolls-Royce Wraith s podobnou vizáží a úpravou je jediný svého druhu na světě. Odpovídá tomu i jeho cena. Slavný kanadský zpěvák údajně za automobil včetně úprav zaplatil asi milion dolarů, dle aktuálního kurzu tedy v přepočtu asi 21,5 milionu korun.

Tagy: