Překvapení na Australian Open: Kvitová vypadla ve druhém kole, Vondroušová slaví

Petra Kvitová

Kvitová na Australian Open vypadla ve druhém kole

Tenistka Petra Kvitová skončila na grandslamovém Australian Open už ve druhém kole. Turnajová devítka podlehla Rumunce Soraně Cirsteaové 4:6, 6:1 a 1:6 za dvě hodiny a tři minuty. Cirsteaová tak bude soupeřkou devatenácté nasazené Markéty Vondroušové, která postoupila v Melbourne poprvé do třetího kola po výhře 6:1 a 7:5 nad Kanaďankou Rebeccou Marinovou. Akce v Melbourne už skončila pro Jiřího Veselého, který v úterý nestačil na Pabla Carreňu Bustu.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová při své dvanácté účasti na Australian Open nepřešla druhé kolo posedmé. „Jsem vnitřně smutná. Nechtěla jsem opustit grandslam takhle brzo, ale bohužel se to stane,“ řekla tenistka Radiožurnálu.

V prvním setu vedla 2:0, ale od stavu 3:1 ztratila s dobře returnující soupeřkou čtyři hry. „Bohužel jsem nevyužila šance, což byl klíč k zápasu,“ podotkla. Svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka přišla šestkrát o podání a udělala 44 nevynucených chyb.

Vondroušová postoupila do třetího kola

„Nezbývá mi nic jiného než koukat dopředu. Vím, že už toho nemám zas tolik před sebou, možná to o to mrzí víc, ale doufám, že budu mít větší chuť a šťávu se zmáčknout,“ dodala třicetiletá Kvitová, předloňská finalistka v Melbourne.

Vondroušová hrála s ovázanou levou nohou a kvalifikantku Marinovou v prvním setu jasně přehrála. Ve druhé sadě musela bojovat mnohem více. Za stavu 4:5 ale udělala soupeřka dvojchybu při setbolu a česká hráčka vývoj otočila. Ve třetím kole se proti ní postaví Rumunka Sorana Cirsteaová, která vyřadila Kvitovou.

O premiérovou účast ve třetím kole hrál i Jiří Veselý, který nastoupil proti patnáctému nasazenému Pablu Carreňovi Bustovi ze Španělska. Favoritovi vzal jeden set, ale celkově 3:6, 6:7, 6:2 a 4:6. Posledním českým zástupcem v mužské dvouhře je v Melbourne kvalifikant Tomáš Macháč, kterého ve druhém kole čeká ve čtvrtek devátý nasazený Ital Matteo Berrettini.

Tagy: