Piloti formulí, kteří ohrožovali řidiče na českých dálnicích, překvapivě zůstali bez trestu

Policie případ formulí na dálnicích odložila.

Formule na dálnici

Případ závodních formulí prohánějících se před časem po strakonické dálnici a na Pražském okruhu skončil do ztracena. Policistům se nepodařilo identifikovat řidiče, a tak případ odložili. Autor trestní oznámení je přesvědčen, že státní orgány neudělaly dost.

Jeden z monopostů nejdříve vysokou rychlostí projížděl po dálnici D4, na Pražském okruhu pak jely hned dva. Formule přitom nemá na běžné komunikaci co dělat. Důvodů je hned několik – tyto závodní vozy nemají blinkry ani světla, tvar jejich karoserie je nepřípustný a například ani pneumatiky monopostů nejsou určené na běžné silnice. Policie se případem zabývala na základě trestního oznámení.

ČTĚTE TAKÉ: Po dálnici D4 se opět proháněla formule. Řáděním odvážlivce se bude zabývat policie

„Prostřednictvím veřejně dostupných zdrojů bylo zjištěno, že kamerové záznamy užité k prezentaci jízdy formule po dálnici D4 byly pořízeny v roce 2019, leč záznamy deklarující pohyb sportovních vozidel a monopostů formule pořízené v roce 2023 jsou z dálnice D0, kam byla část Vašeho podnětu již dříve postoupena,“ píše se v odpovědi na trestní oznámení.

Mluvčí pražské policie Violeta Siřišťová pro CNN Prima NEWS uvedla: „Případ jsme odložili, jelikož se nám nepodařilo identifikovat řidiče, který v daný čas monopost formule řídil.“

Muž, který oznámení podal, to ale nechce vzdát. „Myslím, že policie neudělala v dané věci dost, stejně tak státní zastupitelství. Je tam přímé ohrožení života lidí, se kterými se formule potkala. Máme tady institut, kdy policisté mohou vozy snadno zabavit, ale oni to neudělali,“ uvedl ve vysílání CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Senior jel na dálnici D5 v protisměru. Způsobil nehodu, tři lidé skončili v nemocnici

Tagy: