Statečný prodavač z Jičínska se pistole nezalekl. Před ozbrojenými lupiči pokladnu uchránil

Loupežné přepadení prodejny se zbraní vyšetřují kriminalisté na Jičínsku. Ozbrojená dvojice chtěla přimět prodavače k vydání peněz z kasy, ten ale odmítl. Dohadoval se s nimi, nakonec oba muži odešli jen s lahvemi alkoholu a cigaretami. Policie nyní po neznámých pachatelích pátrá.

V sobotu 4. února přišli do prodejny potravin na Náměstí K. V. Raise v Lázních Bělohrad dva muži, kteří neměli v úmyslu nakupovat. Namísto toho se ozbrojili nožem a pistolí a začali vyhrožovat prodavači za pultem.

„Dva dosud neznámí pachatelé v černé kukle a masce s nasazenými kapucemi vstoupili v 18:16 do prodejny ozbrojeni nezjištěnou krátkou střelnou zbraní a dlouhým kuchyňským nožem. První z mužů ihned začal ohrožovat prodejce a požadovat otevření pokladny. Jelikož prodejce na tyto opakované výzvy nereagoval, umocnil útočník své výhrůžky tím, že z regálu umístěného za pultem odebral lahev s alkoholem a vyhodil ji do plexiskla, které poškodil,“ popsala CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eliška Majerová incident, při kterém se následně strhla u kasy strkanice.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Výzvy nestačily, policisté v Praze zastřelili agresivního muže. Útočil na ně sekerou

Prodejce však ani přes zvyšování agrese obou pachatelů kasu neotevřel. Ozbrojený muž proto ukradl alespoň několik lahví alkoholu a desítky kusů cigaret, které předával komplicovi. Potom vyšli ven na náměstí a vydali se směrem do ulice Třetí strana.

„Žádáme občany, kteří muže na uvedených záběrech poznali, případně se v uvedenou dobu pohybovali v blízkosti prodejny a všimli si čehokoliv, co by kriminalistům pomohlo s dopadením pachatelů, aby se ozvali na linku 158,“ dodala mluvčí.

Tagy: