Tragická hromadná nehoda na Vyškovsku. Jeden člověk zemřel, čtyři další jsou zranění

Nehoda na Vyškovsku

Nehoda na Vyškovsku

Jeden člověk zemřel a čtyři další se zranili při nehodě čtyř osobních aut u Hodějic na Vyškovsku. Silnice vedoucí na Uherský Brod a Uherské Hradiště je za Slavkovem uzavřená.

„Na místo jsme vyslali kromě pozemních posádek i vrtulník, bohužel před příjezdem záchranářů jeden pacient zemřel, utrpěl zranění neslučitelná se životem. Kromě toho jsme ošetřili další čtyři pacienty s rozsahem zranění od lehkých po středně těžká a převezli je do nemocnice ve Vyškově a do Fakultní nemocnice Brno,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Policejní mluvčí Bohumil Malášek potvrdil, že jde o nehodu čtyř osobních automobilů a silnice je v místě nehody uzavřená. „Vzhledem k tomu, že se jedná o vytíženou komunikaci, lze na místě očekávat dopravní komplikace,“ uvedl.

K nehodě došlo poté, co pětasedmdesátiletý řidič vjel ze zatím neznámých příčin do protisměru, kde se srazil se dvěma automobily. „Řidič jednoho z těchto vozů na místě zemřel. Řidička čtvrtého vozidla sjela do příkopu, aby zabránila srážce. Dechová zkouška u pětasedmdesátiletého řidiče neprokázala alkohol,“ doplnil Malášek.

Tagy: