Tragédie na Českobudějovicku: Auto čelně narazilo do stromů, zemřeli tři mladí muži

Při nehodě osobního auta u Nových Hradů na Českobudějovicku zemřeli v sobotu večer tři mladí muži. S autem narazili do dvou stromů. Náraz vozidlo rozlomil. Dva z mužů zemřeli při nehodě, třetí později i přes snahu záchranářů jej resuscitovat. V autě kromě nich nikdo další necestoval. Nehoda se stala v 18:30, silnice 154 bude zřejmě do 23:00 neprůjezdná. Objízdná trasa pro osobní automobily vede po místní komunikaci v obci Štiptoň.

Řidič Alfy Romeo jel táhlou levotočivou zatáčkou pravděpodobně příliš rychle. „Vjel vpravo mimo komunikaci, kde bočně narazil do vzrostlého dubu, po pár metrech čelně narazil do dalšího vzrostlého dubu, auto se rozpůlilo," řekl Bajcura. Muži byli podle něho narozeni mezi lety 1998 až 2002.

Podle mluvčí krajských záchranářů Petry Kafkové museli zdravotníci pokus o záchranu třetího muže ukončit asi po 20 minutách resuscitace. Na jihu Čech už letos při dopravních nehodách zemřelo 35 lidí. Dnešní událost je vzhledem k počtu obětí letošní nejtragičtější nehodou, řekl Bajcura.

Bez obětí na českých silnicích se neobešel ani pátek. Po čelním střetu mikrobusu s kamionem na Pardubicku zemřeli čtyři lidé.

Tagy: