Čtyři lidé zemřeli při nehodě na Pardubicku. Dodávka se čelně srazila s kamionem

Na Pardubicku při střetu dodávky a kamionu zemřeli čtyři lidé

Tragická nehoda nákladních aut

Dodávka a kamion se v pátek odpoledne střetly na silnici I/35 na Pardubicku mezi Holicemi a Chvojencem. Čtyři lidé při nehodě zemřeli, dva se těžce zranili. Řidič kamionu by měl být v pořádku. Pravděpodobně se jedná letos o nejtragičtější nehodu na českých silnicích. Na místě ji dokumentují a vyšetřují policisté, silnice je uzavřená.

Všichni, kdo při nehodě zemřeli nebo se zranili, cestovali v dodávce. I přes veškerou snahu se záchranářům u čtyř z nich nepodařilo obnovit základní životní funkce. Dva vážně zraněné převezli záchranáři do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Řidič kamionu vyvázl bez zranění.

Dodávka a kamion se střetly čelně. O příčinách se ale zatím dá pouze spekulovat. Je možné, že řidič dodávky z dosud neznámých důvodů vjel do protisměru, kde právě projížděl kamion.

Nehoda se stala na hlavním tahu nedaleko křižovatky na Vysoké Chvojno a Horní Ředice. Jde o rovný úsek, kde platí zákaz předjíždění. Silnice bude uzavřena zhruba do šesti hodin večer. Na místě zasahují profesionální jednotky hasičů.

Pravděpodobně se jedná o nehodu s nejvyšším počtem obětí v letošním roce. Podle údajů z policejních statistik se letos doposud stalo pět nehod se třemi mrtvými. K poslední takové havárii došlo 23. září, když při hromadné srážce dvou kamionů a čtyř osobních aut na dálnici D1 u Brna zemřeli tři lidé, z toho jedno dítě.

Tagy: