Tragická střelba v německém baru: Jeden člověk je mrtvý, dva utrpěli zranění. Podezřelý uprchl

Při střelbě v baru v centru německého Göppingenu zemřel jeden člověk a dva byli zraněni (3. 10. 2024).

Jeden mrtvý po střelbě v baru v německém Göppingenu

Jeden člověk přišel ve středu večer o život a dva byli zraněni při střelbě v baru v centru německého Göppingenu. Devětadvacetiletý muž podle policie zemřel na místě, zranění byli převezeni do nemocnice. Střelec, podle svědků oblečený v černém, je údajně na útěku, z místa činu odešel pěšky. Informovala o tom ve čtvrtek brzy ráno agentura DPA.

Podle dostupných zpráv zavolalo ve středu pozdě večer několik lidí na tísňovou linku s tím, že slyšeli výstřely. Přivolaní policisté nalezli v baru tři osoby se střelnými poraněními. Další podrobnosti o incidentu, například motiv činu, nejsou známy.

K TÉMATU: Lupič vykradl zlatnictví v Pelhřimově. Po pachateli s kořistí se slehla zem

Případ vyšetřuje kriminální oddělení policie. Starosta Göppingenu agentuře DPA řekl, že obyvatelstvu žádné nebezpečí nehrozí. O incidentu už dříve informovalo několik německých médií.

Podle DPA není zatím ani jasné, zda by tento čin mohl mít souvislost s krvavým svárem mezi dvěma znepřátelenými gangy v oblasti Stuttgartu. Od léta 2022 se zde opakovaně střílelo a došlo i na výbuch ručního granátu. Počet podobných incidentů se však v posledních měsících výrazně snížil.

Göppingen se nachází asi 35 kilometrů východně od Stuttgartu ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Obrana před íránským útokem přišla Izrael draho. Za sestřelení raket zaplatil miliardy

Tagy: