Rok od tragického výbuchu v Koryčanech. Zemřeli dva hasiči, viník stále nedostal trest

Rok od výbuchu domu v Koryčanech pokračuje vyšetřování.

Rok od výbuchu domu v Koryčanech

Dům v Koryčanech na Zlínsku před rokem rozmetal výbuch plynu rodinný dům. V jeho troskách zemřeli dva hasiči a další tři muži skončili v nemocnici. Ani po tak dlouhé době vyšetřování tragédie stále neskončilo.

Bylo krátce po poledni, když se k rodinnému domu v Koryčanech začala sjíždět hasičská auta. Majitel objektu totiž nahlásil únik plynu. Několik dobrovolných hasičů vběhlo dovnitř. Vzápětí z domu vyšlehly plameny a ozval se ohlušující výbuch, který zachytila palubní kamera projíždějícího auta.

Na místě zemřeli dva místní hasiči. Pětatřicetiletý Jaroslav i jeho o deset let starší kamarád Marek. Při výbuchu se těžce zranil i další dobrovolný hasič a majitel domu. Toho státní zástupce letos v květnu obvinil z obecného ohrožení z nedbalosti, za což mu hrozí až osmileté vězení.

Podle policie při rekonstrukci domu poškodil plynové potrubí, což následně vedlo k výbuchu. „Trestní řízení se nachází ve stadiu vyšetřování. Dosud nebyla ve věci podána obžaloba a nadále probíhají úkony s vyšetřováním související,“ uvedl pro CNN Prima NEWS dozorující státní zástupce Jiří Láníček.

Z místa tragédie už jsou už všechny sutiny odklizeny a pozemek oplocen. Podle našich informací se sem majitel z pochopitelných důvodů už vrátit nehodlá a parcelu chce prodat. Zda bude i obžalován, bude jasné do konce roku, kdy má vyšetřování skončit.

Tagy: