Příběh siamských dvojčat pobouřil veřejnost. Jsou dva, v práci ale pobírají jen jeden plat

Siamská dvojčata Sohna a Mohna Singhovi z Indie vzbudila rozruch poté, co vyšlo najevo, že za svou práci dostávají pouze jeden plat, přestože jsou dva. V rozhovoru s dokumentaristou zároveň přiznali, že se chtějí po dovršení 25 let oženit se stejnou osobou.

Sohna a Mohna Singhovi jsou siamská dvojčata z indického Paňdžábu. Jejich rodiče je opustili, když jim byly dva měsíce. Nyní je jim 19 let a od loňského roku jsou zaměstnaní jako elektrikáři u společnosti Punjab State Power Corporation Limited. Pracují na dvanáctihodinové směny a starají se o dispečink zásobování. „Budeme tvrdě pracovat s maximální upřímností a nasazením,“ uvedl Sohna při nástupu do práce podle webu Daily Mail.

V rozhovoru s dokumentaristou Ruhi Çenetem na YouTube dvojčata prohlásila, že vydělávají pouhých 200 liber měsíčně, tedy zhruba 5 600 korun. Navíc vyšlo najevo, že pobírají pouze jeden plat, přestože jsou dva. Ještě minulý rok přitom tvrdili, že pobírají dva platy. „Jsme vděční paňdžábské vládě, že nám to umožnila a rozpoznala náš talent,“ uvedli tehdy v rozhovoru pro web britského deníku Independent.

V komentářích pod rozhovorem se lidé rozhořčili, že se Singhovi dělí o jednu mzdu. „Pokud mají oddělené identity, měli by dostávat dva platy,“ poznamenal jeden uživatel. „Jeden plat pro dva lidi? To mě rozčiluje,“ napsal jiný. Zároveň vyzdvihli charakter dvojčat. „Ať se stane cokoli, kryjí si navzájem záda. Kéž jsou i nadále velkou inspirací ostatním lidem po celém světě,“ poznamenal další z uživatelů.

V rozhovoru Singhovi uvedli, že se chtějí po dovršení 25 let oženit se stejným člověkem. Přiznali také, že v minulosti měli společné milostné zájmy.

Sourozenci mají dvě srdce, ledviny a míchu, stejně jako dva páry rukou, sdílejí ale játra, žlučník, nohy a slezinu. Narodili se v červnu 2003 v nemocnici Sucheta Kriplani v Novém Dillí. Lékaři se rozhodli dvojčata neoddělovat, protože by to pro jednoho z nich mohlo mít fatální následky,

Tagy: