Prima při premiérové účasti ovládla futsalový turnaj novinářů. Rozhodl týmový výkon

První účast a hned vítězství. To je vizitka futsalového týmu Primy, který se v sobotu představil na prestižním novinářském turnaji v Berouně. Triumf na 15. ročníku CHANCE FUTSAL PRESS CUP se ale nerodil lehce. Kvůli omluvenkám na poslední chvíli neměla pětice reprezentující Primu nikoho na střídání. Díky skvělému týmovému výkonu ale obstáli na výbornou a na Vinici se vrátili s pohárem a zlatými medailemi. Ve vítězném týmu figurovali i zástupci webu CNN Prima NEWS.

Termín konání tradičního futsalového turnaje, který je považován za neoficiální mistrovství republiky novinářů, se kvůli koronavirovým opatřením o půl roku posunul. To poměrně výrazně poznamenalo účast. Do soutěže se kromě Primy přihlásily ještě Deník Sport, Deník N a Lidové noviny. Jeden zápas trval 10 minut, každý s každým se utkal dvakrát, za vítězství se připisovaly 3 body a za remízu 1.

Nepočetný, ale technickými schopnostmi dobře vybavený tým Primy ve složení Alexandr Božilov, Tomáš Bönisch, Filip Jáně, Zdeněk Dobiáš a Jiří Vaněk zahájil turnaj proti Deníku Sport. Ačkoliv byli Primáci po celý zápas aktivnějším mužstvem, remízu 1:1 zachraňovali až gólem Jáněho 20 vteřin před koncem. Následovala bezbranková remíza s nebezpečnými Lidovkami a konečně vítězství 3:1 nad Deníkem N.

Vzhledem k tomu, že Primáci neměli na rozdíl od ostatních účastníků nikoho na střídání, panovaly před druhou částí turnaje obavy, zda jim nedojdou síly. To se bohužel vyplnilo hned v odvetě s Lidovými novinami, kterým tým Primy podlehl 0:1. Zvláště v závěru zápasu už někteří hráči šlapali vodu.

V kritickém okamžiku se ale primácký tým semkl a vzedmul se k mocnému finiši. Remíza Lidovek s Deníkem Sport, doposud neporažených týmů, stanovila pro reprezentanty Primy jasnou matematiku: 6 bodů ve zbývajících dvou zápasech znamená vítězství v turnaji, cokoliv jiného 3. místo.

V odvetě proti beznadějně poslednímu Deníku N se Primě podařilo rychle vstřelit 3 góly a po zbytek zápasu šetřit síly na velké finále s Deníkem Sport. „Sporťákům“ k triumfu stačil bod, Primáci museli vyhrát. V opatrném utkání byli aktivnější hráči Deníku Sport. Na obětavou a skvěle fungující primáckou obranu pod taktovkou Vaňka ale nemohli najít recept. Střely z dálky pak spolehlivě pochytal brankář Božilov. Naopak Primáci zbytky sil dokonale načasovali a 2 minuty před koncem udeřili, když se krásně trefil Dobiáš.

Hubený náskok už borci z Primy ubránili a oslavy nečekaného triumfu mohly naplno propuknout. Skvělý týmový výkon na hranici možností ozdobila ještě cena pro nejlepšího střelce turnaje, o kterou se podělili třígóloví Bönisch a Dobiáš.

„Za vítězství jsme strašně rádi. Když jsme tam jeli v pěti lidech, říkali jsme si, ať hlavně neuděláme ostudu. Už v prvním zápase bylo vidět, že technicky jsme na tom dobře. Byla otázka, jak dlouho nám bez možnosti střídat vydrží síly. Ale kluci se neskutečně hecli a předvedli fantastickej výkon,“ okomentoval úspěch primáckého týmu brankář Božilov, který v 6 utkáních obdržel jen 3 branky a ve finále vychytal čisté konto.

„Na Primě pracuju už řadu let. Sem tam jsme se zúčastnili nějakých turnajů včetně futsalu, ale nevzpomínám si, že bychom někdy vyhráli. Tentokrát se ale sešla kombinace kvality a vítězné mentality. I po prohře jsme se dokázali vzchopit a nakonec to vyhrát. Hráli jsme jako tým a toho si cením,“ pokračoval Božilov, který spolu s Bönischem zastupoval on-line redakci CNN Prima NEWS.

A rozhodně by se nemělo zapomenout poděkovat pořadatelům za pozvání, bezproblémový průběh turnaje, a tím pádem pěkný sportovní den. Už teď si všichni přejí, aby tradiční termín na začátku února tentokrát nic nezhatilo, a mohl tak proběhnout další ročník s větší účastí, kde bude chtít Prima své vítězství samozřejmě obhájit.

Výsledky a góly týmu Prima:

  • Prima – Deník Sport       1:1 (Jáně), 1:0 (Dobiáš)
  • Prima – Lidové Noviny    0:0, 0:1
  • Prima – Deník N              3:1 (Bönisch, Jáně, Dobiáš), 3:0 (Bönisch 2x, Dobiáš)

Konečné pořadí:

Pořadí Tým Body
1. Prima 11
2. Lidové noviny 10
3. Deník Sport 9
4. Deník N 1
Tagy:
FTV Prima vítězství tým Prima CNN Prima NEWS turnaj výhra Beroun Lidové noviny Deník Sport futsal CHANCE FUTSAL PRESS CUP TV Prima sportovní soutěž Jiří Vaněk