Princ George dostal neobvyklý dárek: Zub žraloka, který žil před třemi miliony lety

Přírodovědec David Attenborough daroval britskému princi fosílii zubu obřího žraloka, který žil před třemi miliony lety. Věnoval mu ho po soukromé projekci svého nového dokumentu v Kensingtonském paláci.

Podle fotografií zveřejněných Buckinghamským palácem vypadal sedmiletý princ velmi zaujatě, když si prohlížel zub vyhynulého druhu žraloka carcharocles megalodon. Ten žil před více než třemi miliony let a byl třikrát větší než dnešní žraloci bílí. O události informovala agentura AP.

Dnes 94letý Attenborough našel zub během rodinné dovolené na Maltě koncem šedesátých let. Sběru fosílií se věnoval celé své dětství. Princ George zhlédl jeho nový dokument o životním prostředí se svým otcem, princem Williamem.

Film David Attenborough: Život na naší planetě pojednává o změnách, které vědec během svého života zaznamenal v přírodním světě. Přírodovědec natáčí dokumenty o přírodě od padesátých let. Ve snímku Modrá planeta II z roku 2017 varoval před globální hrozbou, kterou představuje pro Zemi plastový odpad.

Tagy: