Princovi ve škole nikdo neříkal Williame. Novináři odhalili jeho utajenou přezdívku

Britský princ William údajně na univerzitě používal jiné jméno, aby mohl zůstat „utajen“ před ostatními spolužáky a žít alespoň do jisté míry normální studentský život. Nástupník trůnu si proto zvolil také poměrně běžné jméno jako svou přezdívku, píše web The Sun.

Vévoda z Cambridge a budoucí král studoval na skotské univerzitě v St. Andrews. Na škole si údajně nechával říkat „Steve“, aby na sebe nepoutal příliš pozornosti. Ačkoliv na univerzitu se oficiálně zapsal pod jménem William Wales, jeho spolužáci prý používali přezdívku, aby mohla princova pravá identita zůstat utajena, uvádí The Sun.

Williamovi tak mohla jménem „Steve“ říkat i jeho současná manželka, vévodkyně z Cambridge Catherine. Na univerzitě byli totiž dobří přátelé, a dokonce bydleli na stejné adrese. Podle jejich známé si William a Kate okamžitě padli do oka. Kate potom prý upoutala princovu pozornost, když se v rámci charitativní přehlídky představila na mole v odvážném modelu.

Kate si chtěl získat přes kuchyň

Ve druhém ročníku se potom princ William, Kate a další dva spolužáci rozhodli bydlet mimo univerzitní kampus. Přestěhovali se proto do malebného dvoupodlažního domu přímo ve městě.

Tam často po přednáškách pořádali večeře či večírky pro jejich spolužáky. Právě v kuchyni jejich společného domu se prý William snažil okouzlit Kate svými kulinářskými schopnostmi. Ve spolubydlení se také údajně ujal uklízení – to když zrovna nestudoval na titul z geografie.

Přátelství Williama s Kate však vzalo rychlý spád a z kamarádů se brzy stali milenci. Dohromady je dal především stejný smysl pro humor. Po škole spolu několik let randili a v roce 2007 se na krátkou chvíli rozešli. Poté, co se dali znovu dohromady, se v roce 2011 ve Westminsterském opatství konala svatba.

Manželé spolu mají tři děti – sedmiletého prince George, šestiletou princeznu Charlotte a tříletého prince Louise. Rodina žije v Kensingtonském paláci v Londýně.

Tagy:
Londýn Velká Británie seznámení britská královská rodina jméno univerzita královská rodina Kensingtonský palác identita The Sun St. Andrews William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Louis, princ z Cambridge Charlotte, princezna z Cambridge George, princ z Cambridge